Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Κώστα Βάρναλη 14 Νέα Ιωνία 2102724074, Αττική, Greece

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Μανικιούρ με …πούπουλα! Το επόμενο μεγάλο trend

Τον τελευταίο χρόνο περίπου, οι υφές στα νύχια είναι must. Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά μια επανάληψη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν: νύχια από δέρμα, νύχια από βελούδο, νύχια από χαβιάρι και πάει λέγοντας! Το τελευταίο μεγάλο trend, που ακόμη δεν έχει έρθει στην Ελλάδα αλλά οφείλω να σας ενημερώσω, είναι το μανικιούρ από πούπουλα. Το βερνίκι με το feather effect λέγεται Feather (λογικό), είναι της Nails Inc. και όταν λίγες μέρες πριν το ανέβασε για πρώτη φορά στο eshop της, εξαντλήθηκε μέσα 12 ώρες!
Το βερνίκι Feather κυκλοφορεί σε τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις, ενώ ο Sam Heath, marketing manager της Nails Inc. δήλωσε ότι τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει βερνίκι με effect τζιν!

Μανικιούρ με… φτερά και πούπουλα: Θα εκπλαγείτε!


Πρόκειται για ένα πρωτότυπο, πανεύκολο αλλά πολύ εντυπωσιακό μανικιούρ που βασίζεται στη χρήση των φτερών και των πούπουλων. Δείτε πως μπορείτε να το κάνετε μόνη σας!
Η διαδικασία είναι η εξής:
1. Απλώστε στο νύχι σας μια βάση, αφήστε τη να στεγνώσει και στη συνέχεια περάστε δύο λεπτές στρώσεις από το μανό που επιθυμείτε.
2. Όσο είναι ακόμα υγρό το δεύτερο χέρι, τοποθετήστε προσεκτικά από πάνω το φτερό – πούπουλο και πιέστε απαλά για να κολλήσει.
3. Στη συνέχεια κολλήστε με ένα ξυλάκι το φτερό στις γωνίες.
4. Πάρτε ένα μικρό ψαλιδάκι και κόψτε ότι περισσεύει.
5. Απλώστε ένα χέρι από top coat που στεγνώνει γρήγορα.
6. Όταν στεγνώσει, λιμάρετε τις άκρες με απαλές κινήσεις προς τα κάτω για να φύγει ότι περισσεύει.
7. Αφού τελειώσετε με το λιμάρισμα, περάστε άλλο ένα χέρι από top coat και είστε έτοιμη.
*Φτερά διακόσμησης θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας.

Aliki's natural nail spa: "Αλμυρό" manicure !!! (SALT Nail Art! !)

Aliki's natural nail spa: "Αλμυρό" manicure !!! (SALT Nail Art! !): Το 3D nail art τα τελευταία χρόνια έχει γίνει από τα αγαπημένα trends των γυναικών. Έχω λοιπόν να σας προτείνω μια πρωτότυπη ιδέα για...

Τα χέρια προδίδουν την ηλικία ?


Καμιά φορά το ξεχνάμε, αλλά τα χέρια μας είναι αρκετά συχνά ο καθρέπτης της ηλικίας μας. Περιποιηθείτε τα με το σωστό τρόπο για να αποφύγετε τα πρόωρα σημάδια γήρανσης και να κρύψετε χρόνια.

Το πάνω μέρος του καρπού είναι ο καθρέπτης της πραγματικής μας ηλικίας – αν όμως το προσέξετε και περιποιείστε σωστά τα χέρια σας θα το αποφύγετε. Διαβάστε πως:
1. Να φοράτε πάντα γάντια όταν κάνετε δουλειές ή έρχεστε σε επαφή με απορρυπαντικά.
2. Προτιμήστε κρεμοσάπουνα με ενυδατικά συστατικά και όχι έντονα σαπούνια για να πλένετε τα χέρια σας. Έτσι θα αποφύγετε την ξηροδερμία που συχνά παρουσιάζει το δέρμα στα χέρια.
3. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε μην ξεχάσετε να απλώσετε μια κρέμα χεριών. Προτιμήστε μια με συστατικά κατά της γήρανσης του δέρματος.
4. Πριν φύγετε από το σπίτι μην ξεχνάτε να απλώνετε λίγη αντηλιακή κρέμα, μόνο στο πάνω μέρος του καρπού. Έτσι θα αποφύγετε τις πανάδες και δυσχρωμίες.
5. Να περιποιείστε τα χέρια σας κάνοντας peeling 2-3 φορές την εβδομάδα. Ένα ωραίο peeling είναι η ζάχαρη με το μέλι. Η ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το μέλι ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα. Αφού κάνετε την απολέπιση αφήστε το μείγμα σαν μάσκα για 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε.
6. Όταν κάνετε μια μάσκα προσώπου, απλώστε λίγη και στο πάνω μέρος του καρπού. Οποιαδήποτε μάσκα θα βελτιώσει την κατάσταση του δέρματος στα χέρια.
7. Τα νύχια σας πρέπει να είναι πάντα περιποιημένα και με χρώμα υγείας – τα κιτρινισμένα νύχια κάνουν τα σημάδια της γήρανσης πιο έντονα. Μια θεραπεία για όμορφα, γερά και λευκά νύχια είναι το λεμόνι. Βουτήξτε τα νύχια σε μισή κούπα λεμονιού για 7-10 λεπτά και 2-3 φορές την εβδομάδα.

Γερά νύχια: Υπάρχει λύση

Ακολουθείστε απλές συμβουλές για να έχετε πάντα δυνατά, υγιή νύχια, που δεν σπάνε ούτε ξεφλουδίζουν. Οι περισσότερες από εσάς αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα νύχια σας, εξαιτίας της έκθεσης των χεριών στην ξηρή ατμόσφαιρα που τα αφυδατώνει αλλά και στη συνεχή επαφή με νερό, τα απορρυπαντικά και άλλα χημικά. 
Ακολουθώντας μια απλή καθημερινή ρουτίνα περιποίησης καθώς και τις συμβουλές των ειδικών, μπορείτε να βρείτε τι κρύβεται πίσω από τα εύθραυστα νύχια σας και να τους χαρίσετε και πάλι δύναμη και υγεία.

Τα νύχια αποτελούνται από στιβάδες κερατίνης, της γνωστής πρωτεΐνης που αποτελεί το βασικό συστατικό του δέρματος και της τρίχας. Η ποιότητά της είναι γενετικώς καθορισμένη και διαφέρει από άτομο σε άτομο. Όσο το νύχι μεγαλώνει τα παλαιότερα κύτταρα κερατίνης ωθούνται προς τις άκρες. Τα νέα κύτταρα, που γεννιούνται στη βάση του νυχιού, προστατεύονται από ένα κομμάτι δέρματος τα γνωστά «πετσάκια» το οποίο πρέπει να είναι μαλακό και ελαστικό για να διατηρεί το νύχι γερό.

Πρέπει να προσέχετε τις παρανυχίδες. Είναι σημάδι ότι τα πετσάκια είναι τραυματισμένα, δε συγκρατούν την υγρασία που χρειάζονται τα νύχια, προκαλώντας έτσι αφυδάτωση ή και σπάσιμο. Δώστε βάση στα λευκά σημάδια που συνήθως οφείλονται σε μικροτραυματισμούς που μπορεί όμως να προκαλέσουν σπάσιμο του νυχιού. Τέλος οι μαλακές άκρες δημιουργούνται με την καθημερινή επαφή με το νερό και τα απορρυπαντικά.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι τα εξής: Αποφύγετε το νερό και φροντίστε να φοράτε λαστιχένια γάντια όταν πλένεις τα πιάτα, προτιμήστε τα προϊόντα που αφαιρούν το βερνίκι χωρίς ασετόν, το οποίο αφυδατώνει το νύχι, και προσπαθήστε να μην τρώτε τα νύχια σας. 

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας και απλώστε ενυδατική κρέμα και μία φορά την ημέρα περιποιήσου τα πετσάκια με ειδικό λάδι. 
Ενισχύστε τα μία φορά την εβδομάδα απλώνετε σε καθαρά, άβαφα νύχια σκληρυντικό βερνίκι. Ενισχύστε τον οργανισμό σας με ψευδάργυρο, καθώς υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία κυρίως ψευδάργυρο που ενισχύουν την κερατίνη στιβάδα και την κάνουν πιο ανθεκτική.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

"Αλμυρό" manicure !!! (SALT Nail Art! !)




Το 3D nail art τα τελευταία χρόνια έχει γίνει από τα αγαπημένα trends των γυναικών.
Έχω λοιπόν να σας προτείνω μια πρωτότυπη ιδέα για να κάνετε τρισδιάστατο εφέ στα νύχια σας χρησιμοποιόντας αλάτι. Ναι καλά διαβάσατε αλάτι.....
Η τεχνική είναι πανεύκολη!
Μόλις βάψετε τα νύχια σας με το χρώμα της επιλογή σας (κατά προτίμηση λευκό) πριν στεγνώσει ρίξτε πάνω τους χοντρό αλάτι. Έπειτα για λάμψη και σταθερότητα αλλά και για να μην λιώσει το αλάτι τελειώστε το manicure με top coat.

Παρατήρηση :

Όσες αναρωτιέστε αν μπορείτε να να κάνετε το ίδιο και με ζάχαρη, δεν έχετε από το να το δοκιμάσετε.
Όποια δοκιμάσει το SALT Nail Art! θα ήθελα να επικοινωνήσει μαζί μου να μου πει την εμπειρία της και αν της άρεσε.

Καλή επιτυχία κοριτσάκια μου !!!!

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αντίο στα κίτρινα νύχια



Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται από τα κιτρινισμένα νύχια, τα οποία οφείλονται στο γεγονός ότι το νύχι δεν αναπνέει...


Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω του συνεχούς βαψίματος ή της χρήσης λάθος προϊόντων βερνικιών. Ευτυχώς, ωστόσο, είναι ένα πρόβλημα που μπορείτε να λύσετε πάρα πολύ εύκολα, χρησιμοποιώντας ένα πολύ συνηθισμένο φυσικό υλικό, όπως το λεμόνι!



Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να στύψετε το λεμόνι και να περάσετε με λίγο από το χυμό του τα νύχια σας. Αν εφαρμόσετε αυτή τη μάσκα λίγες φορές θα δείτε πως τα νύχια σας θα αποκτήσουν ξανά το φυσικό τους χρώμα!



Προσοχή, πολύ σημαντική είναι η εφαρμογή μιας πολύ καλής βάσης πριν από το βερνίκι, η οποία θα βοηθήσει προληπτικά στο να μην κιτρινίσουν τα νύχια σας.

Ρεφλεξολογία: Ποιες ασθένειες φαίνονται στα χέρια μας;

Τα χέρια στην ρεφλεξολογία δουλεύονται συμπληρωματικά στη θεραπεία που κάνουμε στα πόδια. Τα αντανακλαστικά τους σημεία στα χέρια μοιάζουν με εκείνα των πελμάτων, οι παλάμες είναι ουσιαστικά μια μικρογραφία του ανθρώπινου σώματος.

Τα χέρια λόγω του ότι είναι ένα σημείο του ανθρώπινου σώματος που κουράζεται αρκετά, λόγω των καθημερινών εργασιών που κάνουμε με αυτά, δουλεύονται περισσότερο σε αντίθεση με τα πόδια που είναι κλεισμένα και προστατευμένα μέσα στα παπούτσια.
Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε ότι τα αντανακλαστικά σημεία στα χέρια βρίσκονται πιο βαθιά σε αντίθεση με εκείνα των ποδιών. 
Τα χέρια τα χρησιμοποιούμε κυρίως για περιστατικά που σχετίζονται με το πάνω μέρος του σώματος, για σημεία που βρίσκονται πάνω από το διάφραγμα. Χρησιμοποιούνται όπως και για τα πόδια για ανακούφιση. Αν υπάρχει ένας  τραυματισμός στα κάτω άκρα ή λείπει ένα μέλος χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση τα χέρια.Ας αναλύσουμε λίγο τον χάρτη ρεφλεξολογίας των χεριών. 
Τα δάχτυλα αντιστοιχούν στο κεφάλι. Το πρώτο δάχτυλο «είναι» ολόκληρο το κεφάλι, το δεύτερο και το τρίτο αφορούν τα μάτια, το τρίτο και το τέταρτο έχουν να κάνουν με τα αυτιά μας.Ακριβώς κάτω από τα δάχτυλα είναι η γραμμή του ώμου.Στα μαξιλαράκια βρίσκουμε τα πλευρά και τον θώρακα ενώ κάτω από τον αντίχειρα έχουμε όλα τα όργανα της κοιλιάς. Πάγκρεας, στομάχι… Κάτω από τα μαξιλαράκια έχουμε το έντερο. Παράλληλα με τον αντίχειρα είναι η σπονδυλική στήλη.Βάση αυτού του χάρτη οι ρεφλεξολόγοι κάνουμε μια ελαφριά μάλαξη στα χέρια και μετά αρχίζουμε και μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στα χέρια. Κάνουμε κυκλικές ή σταθερές πιέσεις στα σημεία και όπου υπάρχει πρόβλημα παρατηρούμε την ένταση ή τα μικρά πιασίματα και προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τον ασθενή από τον πόνο, από τα συμπτώματα της ασθένειας από την οποία μπορεί να υποφέρει. Σε περιπτώσεις έντονης ανάγκης όπου ο πόνος είναι πολύ έντονος προτιμούμε τη μάλαξη των χεριών από των ποδιών γιατί είναι πιο εύκολη η άμεση ανακούφιση.Μπορεί να πρόκειται για έναν πονοκέφαλο, ή για πονόδοντο. Η ρεφλεξολογία χεριών μπορεί να είναι χρήσιμη και για τη δυσκοιλιότητα, για ένταση στον αυχένα, αλλά μπορεί να είναι ευεργετική ακόμα και για το άγχος. Συγκεκριμένα το άγχος το εντοπίζουμε στη γραμμή του διαφράγματος και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό αν το συνδυάσουμε με την μάλαξη στο αυτί ή στο πόδι. 
Με τη ρεφλεξολογία φυσικά, δεν υποκαθιστούμε την ιατρική θεραπεία, αλλά συνδυαστικά με αυτή μπορούμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα (είναι καλό να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του ιατρού ειδικά σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν κάνει χειρουργείο ή άτομα με διαβήτη λόγου χάρη). Αρχικά υπάρχει μια ανακούφιση και μετά από 5 -6 συνεδρίες μπορούμε να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση όλο και πιο πολύ. Μια συνεδρία δεν κοστίζει πολύ, από 25 έως 35 ευρώ κυμαίνεται το κόστος. 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Κρυοθεραπεία

Κρυοθεραπεία
Η κρυοθεραπεία είναι μία αποτελεσματική μέθοδος στην αντιμετώπιση της μυρμηκιάς. Περιλαμβάνει την ψύξη της μυρμηκιάς με υγρό άζωτο στους -89 C για περίπου 30 δευτερόλεπτα.


Χάρη στο λεπτό ακροφύσιο του CryoPen αφαιρούμε την μυρμηγκιά αποτελεσματικά και με μεγάλη ακρίβεια (αποφεύγοντας την έκθεση του υγρού αζώτου σε υγιή ιστό) χωρίς την ανάγκη αναισθησίας, μετεπεμβατικής φροντίδας ή επικάλυψη της περιοχής. Το δέρμα παραμένει ως είχε χωρίς τον φόβο να δημιουργηθεί ουλή.



Η θεραπεία συνήθως επαναλαμβάνεται μετά 3-4 εβδομάδες μέχρι να εξαφανιστούν όλες οι μυρμηγκιές.

Με την μέθοδο της κρυοθεραπείας αντιμετωπίζουμε και κηλίδες στα χέρια.

Μυρμηγκιές (ακροχορδώνες)



Οι μυρμηγκιές είναι δερματικά εξογκώματα, που εμφανίζονται συνήθως στα χέρια και στα πόδια. Μοιάζουν με κουνουπίδι ή με μαύρες κουκίδες σε ένα λευκό πυρήνα.



Επιμένουν για αρκετό χρόνο αν δεν εφαρμοστεί θεραπεία, συνήθως δεν προκαλούν συμπτώματα. Εξαιρούνται οι πελματιαίες μυρμηγκιές οι οποίες μπορεί να γίνουν πολύ επώδυνες προκαλώντας έως και προβλήματα στη βάδιση.

Αιτίες μυρμηγκιών

Η μυρμηγκιά προκαλείται από τον ιό των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV). Ο ιός αυτός προκαλεί τον ταχύ πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται εξογκώματα που είναι περισσότερο ενοχλητικά παρά επικίνδυνα, αλλά τα οποία είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά. 
Ο ιός μεταδίδεται με την άμεση δερματική επαφή ή με το άγγιγμα υγρών επιφανειών, όπως δάπεδα σε πισίνες και αποδυτήρια, τα οποία έχουν μολυνθεί από άτομα που έχουν μυρμηγκιές. Ωστόσο εμφανίζονται συνήθως όταν υπάρχει σχισμή στο δέρμα ή σε υπερβολική υγρασία, όπως τα ιδρωμένα πόδια.


Θεραπεία μυρμηγκιών

Οι πελματιαίες μυρμηγκιές γίνονται σκληρές, επίμονες και επώδυνες λόγου της πίεσης που ασκείτε στο πέλμα, αν δεν αντιμετωπιστούν σε αρχικό στάδιο η θεραπεία τους θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.



Συχνά συγχέονται (λόγου του πόνου και εμφάνισης) με κάλους και αντιμετωπίζονται λάθος από μη ειδικούς επαγγελματίες ή από τους ίδιους τους πάσχοντες, με αποτέλεσμα όχι μόνον την μη θεραπεία τους αλλά την εξάπλωση του ιού.

Θεραπεία στο σπίτι:

Συχνά συστήνεται η χρήση σαλικυλικού οξέος που διατίθεται από τα φαρμακεία, το οποίο δρα καταστρέφοντας το δέρμα που έχει παχυνθεί. Ωστόσο, οι χημικές ουσίες μπορούν να καταστρέψουν και υγιές δέρμα, επομένως χρειάζεται πολύ προσοχή διότι εγκυμονούν μολύνσεις. Για να έχετε καλά αποτελέσματα, θα πρέπει να εφαρμόζετε το οξύ κάθε μέρα. Η θεραπεία αυτή μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Θεραπεία από ειδικούς:

Η κρυοθεραπεία είναι μία αποτελεσματική μέθοδος. Περιλαμβάνει την ψύξη της μυρμηκιάς με υγρό άζωτο για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται μετά 3-4 εβδομάδες μέχρι να εξαφανιστούν όλες οι μυρμηγκιές.
Η χειρουργική αφαίρεση των μυρμηγκιών αποφεύγεται λόγω συχνών υποτροπών.


Η διαθερμοπηξία είναι αποτελεσματική όπως και η κρυοθεραπεία αλλά υπάρχει ο κίνδυνος σχηματισμού ουλής.

Η θεραπεία laser είναι δαπανηρή και η αποτελεσματικότητα της είναι παρόμοια με αυτή της διαθερμοπηξίας.




Σε κάθε περίπτωση μπορεί να απαιτηθούν αρκετές συνεδρίες για την εξάλειψη του προβλήματος.