Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Κώστα Βάρναλη 14 Νέα Ιωνία 2102724074, Αττική, Greece

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Αντιμετώπισε τους μύκητες των νυχιών με φυσικούς τρόπους


Αν τα νύχια μας προσβληθούν από μύκητες (ονυχομυκητίαση) τότε είναι πολύ πιθανό να γίνουν εύθραυστα, λεπτά και ν' αλλάξουν σχήμα. Σε περίπτωση που υποψιαστείς ότι έχεις μύκητες σε κάποιο από τα νύχια σου ή σε περισσότερα, είναι πολύ σημαντικό να βρεις το συντομότερο τρόπο να τους θεραπεύσεις. Ένας δερματολόγος θα σε συμβούλευε να κόψεις το νύχι που έχει προσβληθεί από μύκητα - όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό. Οπότε προσοχή μην πληγώσεις το δέρμα γύρω και κάτω από το νύχι.

Για την αντιμετώπισή τους συνήθως χορηγείται το φάρμακο Lamisil σε χάπια, το οποίο αν κι αποτελεσματικό μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο συκώτι. Χμ, θα μου πεις όλα τα φάρμακα κάνουν καλό σε κάτι και κακό σε κάτι άλλο, πφφφφ. Αλλά αν είναι να χαλάσω το συκωτάκι μου για να θεραπεύσω ένα μύκητα, συγνώμη αλλά δεν θα πάρω. Προτιμώ να δοκιμάσω οτιδήποτε φυσικό ενδείκνυται για την συγκεκριμένη περίπτωση κι αν δεν δω αποτέλεσμα με κανένα απ' αυτά, τότε ίσως δοκιμάσω και τα φάρμακα.
  • Πλύσιμο με στοματικό διάλυμα Listerine
Κουφό ε; Κι όμως είναι αποτελεσματικό λόγω της θυμόλης και του ευκαλύπτου που περιέχει . Τα δύο αυτά συστατικά είναι ισχυρά φυσικά αντισηπτικά και μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην απομάκρυνση των μυκήτων.


Εφαρμογή: Ρίξε σε μια μικρή λεκάνη το στοματικό διάλυμα και βούτηξε μέσα την πάσχουσα περιοχή. Αυτό θα το κάνεις για περίπου 20', 1φορά την μέρα. Όταν τελειώσεις θα πρέπει να στεγνώσεις καλά την περιοχή με ένα πιστολάκι ή μια καθαρή πετσέτα.
Σε περίπτωση που θέλεις να ενισχύσεις την δράση του μπορείς να προσθέσεις φρέσκο χυμό λεμονιού ή μηλόξυδο.
  • Αιθέρια έλαια Λεβάντας και Τσαγιόδεντρου
Χρησιμοποίησε σαν βάση ελαιόλαδο και ρίξε μέσα λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (lavender) και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρου (tea tree). Η λεβάντα έχει αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ το τσαγιόδεντρο δρα σαν αντιβιοτικό. .

Εφαρμογή: Ρίξε το μείγμα σε ένα κομμάτι καθαρό βαμβάκι και πέρασε τις πάσχουσες περιοχές. Για να επιταγχύνεις την διαδικασία επούλωσης φόρεσε μάλλινες κάλτσες.
  • Χυμός λεμονιού
Αν η αλλοίωση του νυχιού βρίσκεται σε αρχικό στάδιο  μπορείς να δοκιμάσεις φρέσκο χυμό λεμονιού. Οι μύκητες, όπως είναι γνωστό, δεν μπορούν να ζήσουν σε όξινο περιβάλλον.

Εφαρμογή: Απλά τρίψε τα νύχια σου με αυτό.
  • Αλοιφή με μέλι, αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και μηλόξυδο
Φτιάξε αντιμυκητιασική αλοιφή αναμιγνύοντας 1 + ½  κουτ. του γλυκού μέλι με 20σταγόνες  αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και 1κουτ. της σούπας μηλόξυδο.  Πριν το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να αποθηκεύσεις το μείγμα στο ψυγείο για 3 μέρες.

Εφαρμογή: Εφάρμοσε την αλοιφή στα νύχια που έχουν προσβληθεί από μύκητες. Αυτό θα πρέπει να το κάνεις σε καθημερινή βάση.
  • Πρόπολη
Αγόρασε βάμμα πρόπολης με 20% καθαρή πρόπολη. Βρέξε ένα κομμάτι βαμβάκι με το βάμμα και άπλωσέ το στα νύχια που έχουν πρόβλημα. Συνέχισε την θεραπεία καθημερινά.
  • Vicks Vapor Rub 
Το γνωστο σε όλους μας Vicks, ξέρετε αυτό που χρησιμοποιούμε για το κρυολόγημα, για εντριβές κλπ. Κι όμως πολλοί έχουν δει αποτέλεσμα! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι μασάζ με αυτό στο προσβεβλημένο νύχι, 1 φορά το πρωί και 1 το βράδυ.
 




9 tips για τις φυσαλίδες που δημιουργούνται στα βερνίκια νυχιών



Η δημιουργία φυσαλίδων αέρα στα βερνίκια νυχιών οφείλονται στις χημικές ουσίες που εξατμίζονται καθώς αυτά στεγνώνουν. Αυτές οι ουσίες που λέτε, παγιδεύονται στις μετέπειτα στρώσεις κι εσύ παρατηρείς φουσκάλες στα νυχάκια που με τόση προσοχή και υπομονή έβαφες. Για να αποφύγεις όλη αυτή την αναστάτωση, ορίστε μερικές συμβουλές που ίσως βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.


TIPS:


  1. Τα χέρια και τα νύχια σου θα πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά. Αφού τα πλύνεις στέγνωσε τα με μια βαμβακερή πετσέτα.
  2. Αντί να κουνήσεις το μπουκαλάκι του μανό πάνω κάτω — όπως κάνουμε οι περισσότερες από εμάς — προτίμησε να το ρολάρεις ανάμεσα στις παλάμες σου.
  3. Πριν την εφαρμογή μπορείς να βάλεις το μανό στο ψυγείο για 10-15'.
  4. Προτίμησε να βάφεις τα νύχια σου σε ξηρό και κρύο περιβάλλον. Εντάξει δεν είπαμε να μπεις στην κατάψυξη emoticon απλά σε ένα υγρό και ζεστό χώρο υπάρχει πάντα η πιθανότητα  να δημιουργηθούν φυσαλίδες.
  5. Απόφυγε να βάφεις τα νύχια σου με πηχτά μανό ή μανό που κοντεύουν να τελειώσουν. Αν δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά αντί για ασετόν χρησιμοποιήσε ειδικό προϊόν αραίωσης βερνικιού (Polish Thinner). Το ασετόν θα χαλάσει το μανό και σύντομα θα πρέπει να το πετάξεις. Μπου χου!
  6. Πάντα μα πάντα να απλώνεις μια λεπτή στρώση βάσης (base coat) πριν βάψεις τα νύχια σου με χρώμα.
  7. Όταν απλώνεις την πρώτη στρώση θα πρέπει να κάνεις μεγάλες κινήσεις με το πινέλο και θα πρέπει να περίμενεις μέχρι το μανό να στεγνώσει τελείως. Αν βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο προτίμησε μανό που στεγνώνουν γρήγορα (Quick Dry).
  8. Όταν τελειώσεις βίδωσε καλά το καπάκι. Αν δεν το κλείσεις καλά θα εισχωρήσει αέρας στο μπουκαλάκι, το μανό θα πήξει και θα δημιουργηθούν — για άλλη μια φορά! — φυσαλίδες. 
  9. Αν κάνεις όλα τα παραπάνω και συνεχίζεις να βλέπεις φυσαλίδες δοκίμασε κάποια άλλη μάρκα μανό.



Πως να κάνεις το χρώμα των νυχιών σου πιο λευκό


Τα νύχια μας, κυρίως όταν τα βάφουμε με σκούρα μανό, κιτρινίζουν με αποτέλεσμα να φαίνονται λιγάκι αηδιαστικά :P Πως λοιπόν μπορούμε να επαναφέρουμε το αρχικό τους χρώμα με φυσικό τρόπο;

3 τρόπους γνωρίζω μέχρι στιγμής και θέλω να τους μοιραστώ μαζί σας: 

Λεμόνι 
Πάρε ένα λεμόνι κομμένο στην μέση και και τρίψε τα νύχια σου με αυτό για περίπου 3’. Είναι πολύ πιθανό να δεις βελτίωση από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Για καλύτερα αποτελέσματα επανέλαβε και την επόμενη μέρα.

Σόδα (μαγειρικής) + Λεμόνι 
Εάν η παραπάνω μέθοδος δεν σου αρκεί και θέλεις κάτι πιο δραστικό, ανακάτεψε λίγη σόδα με χυμό λεμονιού. Το μίγμα θα αρχίσει να αφρίζει, μην φοβηθείς, είναι απλά από το λεμόνι που ρίξαμε στην σόδα.


Και κάτι έτσι εγκυκλοπαιδικά… Ο λόγος που κάνει το μίγμα μας να αφρίζει είναι ότι, μόλις ρίξαμε οξύ μέσα σε ανθρακικό άλας με αποτέλεσμα την παραγωγή αερίου, του γνωστού σε όλους μας, διοξειδίου του άνθρακα (CO2).


Και συνεχίζουμε... Αφού φτιάξεις την πάστα, πάρε μια παλιά οδοντόβουρτσα, "πότισέ" την με το λεμόνι και την σόδα και τρίψε τα νύχια σου με αυτή.

Λευκαντική σκόνη -> Nail Whitener (Orly)
και αν οι φυσικοί τρόποι δεν σας ικανοποιούν υπάρχει και το αφαιρετικό κηλίδων και λευκαντικό νυχιών Nail Whitener της Orly . Η εφευρετική αυτή σκόνη, περιέχει συνδυασμό από 2πλή δόση έλαιο Τσαγιόδεντρου και Κίτρο για να αποτοξινώσει και να διαλύσει τις ατέλειες και λεκέδες πάνω στα νύχια. Τα νύχια είναι καθαρά και λαμπερά. Τα 2 φακελάκια 11,00€ 




Τρόποι που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τους κάλους



  • Διάλεξε τα κατάλληλα παπούτσια
    Το μυστικό είναι να διαλέξεις παπούτσια που δεν θα είναι ούτε πολύ σφιχτά αλλά ούτε πολύ χαλαρά και φαρδιά.
  • Φόρεσε  προστατευτικά γάντια, επιθέματα κλπ
    Δεν λένε πως η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο; Αν κάνεις δουλειές χειρονακτικές, φόρεσε γάντια. Αν αγαπάς την κηπουρική και ασχολείσαι με τον κήπο σου, μπορείς να φορέσεις ειδικά προστατευτικά για τα γόνατα. Με αυτό τον τρόπο θα προστατέψεις τα σημεία που έρχονται σε άμεση και συχνή επαφή με το αντικείμενο.
  • Μούσκεψε τα πόδια σου σε ζεστό νερό
    Καθημερινά τοποθέτησε τα πόδια σου σε ζεστό νερό για 15-20'. Αφού τα βγάλεις από το νερό, πάρε μια ελαφρόπετρα και τρίψε τα σημεία. Μην το παρακάνεις με το τρίψιμο γιατί μπορεί να προκληθούν ρήξεις του δέρματος. Αν είσαι διαβητική/ος, αντί για ελαφρόπετρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα μπάνιου.
  • Ασπιρίνη
    Λιώσε 5 ασπιρίνες και πρόσθεσε 1/2 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι και νερό. Άπλωσε την πάστα στον κάλο και σκεπασέ τον με μια ζεστή πετσέτα. Άφησέ το σημείο σκεπασμένο για 10' και στη συνέχεια τρίψε τον κάλο με την ελαφρόπετρα. Μην χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο αν είσαι αλλεργικός/η στην ασπιρίνη.
  • Αν δεν σας αρέσει ο παραπάνω φυσικός τρόπος υπάρχει και το GEHWOL Fluid το οποίο ανακουφίζει και απαλύνει το οδυνηρό αίσθημα που δημιουργούν οι ερεθισμένοι κάλοι και τα νύχια όταν εισχωρούν στο δέρμα.
    Περιέχει δραστικό υγρό με γαρυφαλέλαιο για την ενίσχυση της φυσικής επουλωτικής διαδικασίας των τραυματισμών στα νύχια. Επιπλέον, μαλακώνει τις κερατινοποιήσεις και τους κάλους, ενώ είναι ιδανικό σε εισφρήσεις νυχιών.
  • Ενυδάτωση
    Πριν κοιμηθείς άπλωσε στα σημεία που πάσχουν βαζελίνη. Αν οι κάλοι βρίσκονται στα πόδια μπορείς να φορέσεις καλτσάκια, ενώ αν βρίσκονται στα χέρια σου γάντια.

  • Η σωστή φροντίδα των νυχιών από την παιδική ηλικία

    Η σωστή φροντίδα των νυχιών από την παιδική ηλικία είναι το θεμέλιο για να επιτρέψει την υγιή ανάπτυξη των νυχιών και την πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων. Αυτά μπορούν να συμβούν ακόμη και σε παιδιά.

    Αγαπητοί γονείς, είναι πολύ σημαντικό:

    Να κόβετε τα νύχια των μωρών σας ίσια (σε καμία περίπτωση λοξά) και όχι πολύ κοντά. Η περιοχή προς την πλευρά του νυχιού – την αύλακα - παίρνει χρόνια μέχρι να σχηματιστεί! Γιαυτό δεν επιτρέπεται να επεμβαίνετε σε αυτή την περιοχή.

    Ακόμα και αργότερα, είναι σημαντικό να κόβονται ίσια και όχι πολύ κοντά. Όπως και το δέρμα γύρω από το νύχι να μην κόβεται . Αυτό το δέρμα είναι μια προστασία από μηχανικές βλάβες, αλλά και την προστασία κατά των παθογόνων παραγόντων.

    Επίσης και στα παιδιά είναι πολύ σημαντικό, οι κάλτσες και τα παπούτσια να μην είναι πολύ μικρά. Ελέγχετε τα παπούτσια του παιδιού σας συχνά.

    Ευχαρίστως Θα μπορούσα να σας καθοδηγήσω κατά τη διάρκεια της θεραπείας, πώς να περιποιηθείτε τα νύχια του παιδιού σας!



    Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

    Όταν το νύχι μπαίνει μέσα στο δέρμα.


    Ένα από τα συχνότερα προβλήματα των νυχιών είναι η είσφρηση όνυχος ή κοινός όταν το νύχι μπει μέσα στο δέρμα. Συμβαίνει συνήθως στο μεγάλο δάχτυλο των ποδιών, αλλά δεν είναι περίεργο να συμβεί και στα υπόλοιπα νύχια. Είναι μια ιδιαίτερα επώδυνη υπόθεση που μπορεί να καταλήξει σε σοβαρή μόλυνση για αυτό χρειάζεται πολύ προσεκτική αντιμετώπιση. 

    Παρακάτω θα βρείτε τα συμπτώματα και τα αίτια που προκαλούν το πρόβλημα καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε μόνοι σας. Σε περίπτωση που η κατάσταση δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης καλό θα ήταν επισκεφτείτε έναν γιατρό.    

    ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Από τη στιγμή που το νύχι εισχωρήσει στο δέρμα, τα συμπτώματα δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν. Το νύχι θα ερεθιστεί και θα κοκκινίσει, αρχικά θα σας ενοχλεί μόνο όταν το πιέζετε ή φοράτε σφιχτές κάλτσες και παπούτσια, μέχρι που να πρηστεί και πλέον δεν θα σας επιτρέπει να φοράτε καθόλου κλειστά παπούτσια ενώ ενδέχεται να σας δυσκολεύει και στο περπάτημα. Το επόμενο και τελευταίο σύμπτωμα είναι να πάθετε μόλυνση.

    ΤΑ ΑΙΤΙΑ: Η είσφρηση των νυχιών μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες, οι βασικότερες των οποίων είναι οι παρακάτω

    *Τα λάθη στον τρόπο που κόβετε τα νύχια σας. Τα νύχια πρέπει να κόβονται σε ευθεία γραμμή, χωρίς να τα στρογγυλεύεται στις άκρες, και όχι πολύ βαθιά.
    *Η κληρονομικότητα. Έχει παρατηρηθεί ότι η είσφρηση των νυχιών είναι χαρακτηριστικό που μεταδίδετε από γενιά σε γενιά.
    * Τα στενά παπούτσια. Συνήθως πιέζουν τα δάχτυλα και στριμώχνουν τα νύχια.
    * Επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί των νυχιών, έστω και μικροί.

    ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ: Πολλές φορές η είσφρηση των νυχιών μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς να χρειαστεί επίσκεψη στο γιατρό. Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα.

    1. Μουσκέψτε το πόδι σας σε μία λεκάνη με ζεστό νερό, στο οποίο θα έχετε ρίξει αλάτι (η αναλογία είναι μια κουταλιά της σούπας αλάτι για 250 ml νερό) για 20-30 λεπτά, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα. Αυτό θα βοηθήσει να μειωθεί το οίδημα γύρω από το νύχι και να υποχωρήσει ο ερεθισμός.
    2. Ύστερα από κάθε ποδόλουτρο βάλτε κάτω από την άκρη του νυχιού που μεγαλώνει «ανορθόδοξα» ένα μικρό κομματάκι βαμβάκι, το οποίο και θα βοηθήσει το νύχι να πάρει σωστή κατεύθυνση ανάπτυξης.
    3. Αλείψτε την ερεθισμένη περιοχή με μία αντιβιοτική κρέμα για να αποφύγετε ενδεχόμενες μολύνσεις.
    4. Προτιμήστε να φοράτε ανοιχτά παπούτσια για τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες. 
    ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ: Αν η βασική περιποίηση και φροντίδα που προσφέρατε στο νύχι σας δεν βοήθησε να εξαλειφθεί το πρόβλημα, τότε το λόγο έχει ο γιατρός. Αφού εξετάσει το πόδι σας θα περιποιηθεί το νύχι και είναι πιθανό να αφαιρέσει ένα τμήμα του για να βοηθήσει στη συνέχεια να αναπτυχθεί κανονικά. Δεν είναι απίθανο να σας συστήσει τοπική θεραπεία με αλοιφές ή να σας δώσει και κάποια αντιβίωση σε περίπτωση που έχει δημιουργηθεί κάποια μόλυνση.