Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Κώστα Βάρναλη 14 Νέα Ιωνία 2102724074, Αττική, Greece

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Η Ιστορία του μανικιούρ


Η περιποίηση και η φροντίδα των άκρων έχει τις ρίζες της βαθιά πίσω στο χρόνο μέχρι τη στιγμή της «έκρηξης» του γαλλικού μανικιούρ.
Η περιποίηση και η φροντίδα των νυχιών δεν αποτελεί απλώς μια μέθοδο καλλωπισμού, προκειμένου να αποτελέσει ένα εντυπωσιακό στοιχείο στην εξωτερική εμφάνιση. Λειτουργεί ως μια ορατή ένδειξη υγείας. Κάποιος που δεν είναι καλά στην υγεία του, ή έχει μολυνθεί από κάποιο μύκητα είναι πολύ πιθανό να έχει κιτρινισμένα κι εύθραυστα νύχια, ενώ ένας υγιής έχει δυνατά, ανθεκτικά και μακριά νύχια. Το γεγονός μάλιστα ότι τα νύχια αποτελούσαν σημάδι υγείας ενός ατόμου, ίσως ήταν αυτό που οδήγησε τους ανθρώπους να τα μεγαλώνουν. Υπάρχει ωστόσο και η αντίληψη ότι τα μακριά νύχια ήταν δυνατόν να αποτελούν σημάδι κοινωνικού στάτους, καθώς θεωρούνταν εμπόδιο στις χειρονακτικές εργασίες. 

Ό,τι κι αν ισχύει, το εντυπωσιακό είναι ότι το «μανικιούρ», έχει τις ρίζες του βαθιά πίσω στο χρόνο. Η ιστορία της βαφής των νυχιών φέρεται να ξεκίνησε 5 χιλιετίες πριν στην Ινδία, τη Βαβυλωνία και την Κίνα. Στην Κίνα το χρώμα των νυχιών ήταν συνυφασμένο με την κοινωνική θέση. Είτε φυσικά είτε τεχνητά, τα αυτοκρατορικά νύχια ήταν πάντα περιποιημένα χάρη στην ενίσχυσή τους με χρυσάφι και ασήμι αλλά και στο βάψιμό τους με χρωματιστά βερνίκια φτιαγμένα από φυσικά υλικά (πολτοποιημένα πέταλα από τριαντάφυλλα και ορχιδέες, ασπράδι αυγών, κερί μέλισσας, αραβικό κόμμι, ζελατίνη και στυπτηρία), με προτίμηση στο κόκκινες και τις μαύρες αποχρώσεις.

Οι Αιγύπτιες έδιναν επίσης ιδιαίτερη προσοχή στα άκρα ποδιών και χεριών και χρωμάτιζαν κι εκείνες τα νύχια τους ανάλογα με την κοινωνική τάξη. Το κόκκινο ήταν το αγαπημένο χρώμα της υψηλής κοινωνικής τάξης, εξ' ου και το βαθύ κόκκινο με το οποίο φημολογείται ότι η Κλεοπάτρα έβαφε τα νύχια της. Την ίδια μόδα ακολουθούσε και η Νεφερτίτη προτιμώντας ένα πιο αστραφτερό ρουμπινί, ενώ οι κοινές θνητές έπρεπε να περιοριστούν σε απαλά, διακριτικά χρώματα. Όσο για τις αραβικές χώρες, εκεί οι γυναίκες έβαφαν τα νύχια τους με τη γνωστή χένα.

Βέβαια, η σύγχρονη πρακτική περιποίησης των νυχιών, είναι αποτέλεσμα πιο πρόσφατων χρόνων, κάπου στο 1920-1930, τότε που οι γυναίκες άρχισαν να μεγαλώνουν μακριά νύχια. Λίγο αργότερα το μανικιούρ εισήλθε και στον κόσμο του Χόλιγουντ, όταν το 1940 η ηθοποιός Ρίτα Χέιγουορθ άρχιζε να βάφει τα νύχια της κόκκινα επηρεάζοντας μια σημαντική μερίδα γυναικών που ήθελε να της μοιάσει. Στη συνέχεια εμφανίζεται η πολυχρωμία και η ουσία του ακρυλικού στα ακροδάχτυλα, ενώ έδαφος κερδίζουν και τα σχέδια για τα νύχια τα οποία προωθούνται εξαιτίας της «άνθισης» της pop art. 

Το πάθος για ασυνήθιστες αποχρώσεις υποχωρεί ελαφρώς όταν η κουλτούρα της φυσικής, «αγνής» ομορφιάς φέρνει στο προσκήνιο το γαλλικό μανικιούρ. Η νέα τάση γίνεται γνωστή το 1975 και αναπτύσσεται στη δεκαετία του ’80, οπότε και διαδίδεται σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας τη νέα λατρεία του γυναικείου πληθυσμού. 

Τα πολλά σκηνικά, οι ποικιλίες των ντεκόρ, των εικόνων και των χρωμάτων τόνιζαν την αίτηση της αίγλης, της μαγικής ομορφιάς. Το μακιγιάζ και το μανικιούρ έπρεπε να είναι άψογο, να ταιριάζει με τα κοστούμια και να θεωρείται ως κατάλληλη χρωματική επιλογή για κάθε λήψη. Η έλλειψη χρόνου ωστόσο μόνιμος «εχθρός» τόσο για τους αισθητικούς όσο και για τους αστέρες του θεάματος. 

Η ανακάλυψή του από τον ταλαντούχο Αμερικανό make-up artist και δημιουργό των γνωστών προϊόντων για τα νύχια «Orly», Jeff Pink, «έλυσε» τα χέρια στις ηθοποιούς και τους αισθητικούς του Χόλιγουντ, ειδικά όταν γύριζαν τη μια σκηνή μετά την άλλη και έπρεπε η όψη των άκρων τους να ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Αυτός ήταν στην ουσία και ο λόγος που οδήγησε τον Pink στην επινόηση αυτής της τεχνικής. 

Η ιδέα λοιπόν του Jeff Pink ήταν να περιποιηθεί τα γυναικεία νύχια με ένα απαλό ροζ βερνίκι ως βάση και να τονίσει με λευκό χρώμα την άκρη του νυχιού, ένα στυλ που θα ταιριάξει σε κάθε γυναίκα.


Η νέα αυτή τάση έγινε μόδα στις επιδείξεις στο Παρίσι και γι' αυτό τον λόγο ο Jeff Pink για να τιμήσει τους Γάλλους φίλους του, κατοχύρωσε την ονομασία «Γαλλικό μανικιούρ», εκτοξεύοντας τη φήμη του από τη μία άκρη της γης στην άλλη. 

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά στη μόδα, το γαλλικό μανικιούρ όμως αγαπήθηκε όσο καμία άλλη τάση, από τις γυναίκες. Η ηθοποιός Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, για παράδειγμα, ήταν από τις καλλιτέχνιδες που έκαναν μόδα το γαλλικό μανικιούρ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι οφείλει την καριέρα της στα νύχια της.

Πλέον το γαλλικό μανικιούρ είναι υποχρεωτικό στοιχείο σε όλους τους διαγωνισμούς ονυχοπλαστικής, ενώ θεωρείται και ως δείκτης επαγγελματισμού μιας τεχνίτριας. 

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Κάθε πότε μπορώ να λιμάρω τα νύχια μου;



Σας έλειψα ? 
Σήμερα θα μιλήσουμε για το πόσο συχνά μπορούμε να λιμάρουμε τα νύχια μας ...

Η απάντηση είναι όσο πιο συχνά γίνεται. Φροντίστε να λιμάρετε τα νύχια σας  με μια μαλακή λίμα ώστε να κάνετε την επιφάνεια λεία και λαμπερή. Αφήστε τα νύχια να αναπνέουν όσο το δυνατόν πιο πολύ. Κάντε ένα καλό μανικιούρ και βάλτε ένα γυαλιστικό βερνίκι για ενδυνάμωση, έτσι τα νύχια σας θα είναι πιο γερά και υγιή.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα φίλες μου ...

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Για να μακρύνουν τα νύχια σας πιο γρήγορα!



Ένας Αμερικάνος γιατρός τεκμηρίωσε πως ένα νύχι μεγαλώνει κατά μέσο όρο 0,125 χιλιοστά την ημέρα. Ενώ των ποδιών μεγαλώνουν πιο αργά από ότι των χεριών. Για να μακρύνετε όμως τα νύχια σας πιο γρήγορα, μπορείτε να κάνετε το εξής: να μην τα δαγκώνετε. Με το να δαγκώνεται τα νύχια σας τα κάνετε πιο μαλακά και πιο ευάλωτα στο να σπάσουν.

Φροντίδα. Φροντίστε τα νύχια σας με καθημερινή ενυδάτωση και τοποθετήστε βερνίκι για πιο γρήγορο μάκρος. Τέλος, φοράτε γάντια για τις δουλειές του σπιτιού, καθώς τα νύχια μας φθείρονται και ταλαιπωρούνται με το νερό, με αποτέλεσμα να μην μικραίνουν γρήγορα.

Συμβουλές για όμορφα και γερά νύχια!



Τα όμορφα νύχια εκτός από δείγμα καλής υγείας και καθαριότητας είναι και δείγμα θηλυκότητας!Επειδή λοιπόν είναι ένα από τα πιο εκτεθειμένα σημεία του σώματος μας οφείλουμε να τους δώσουμε την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα.







Συμβουλές για γερά νύχια:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο.
Ανακατέψτε τα και απλώστε τα μια μπατονέτα στα νύχια σας, αφήστε το για πέντε λεπτά και σκουπίστε.


Για πιο λευκά νύχια:
1 κουταλιά της σούπας χυμό από λεμόνι.
Αρκετή μαγειρική σόδα ώστε το μείγμα να μοιάζει με πάστα.
Κάντε μασάζ στην εσωτερική πλευρά των νυχιών και ξεβγάλετε καλά.

Γενικά tips για γερά νύχια:

Χρησιμοποιούμε γάντια όταν ερχόμαστε σε επαφή με απορρυπαντικά ακόμα και όταν πλένουμε τα πιάτα.
Αποφεύγουμε το ασετόν (τα αφυδατώνει, κάνοντάς τα αδύναμα και εύθραυστα).
Αποφεύγουμε τα σκληρυντικά.
Προτιμήστε να λιμάρετε τα νύχια σας αντί να τα κόβετε. Όταν κόβετε τα νύχια υπάρχει η πιθανότητα να τα ραγίσετε – ενώ με τη λίμα τα στρώματα του νυχιών παραμένουν ενωμένα.

Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε ψευδάργυρο, ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες Α, Ε και C.
Κόψτε να νύχια σας μετά το ντους, είναι πιο μαλακά.