Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Κώστα Βάρναλη 14 Νέα Ιωνία 2102724074, Αττική, Greece

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

2 η ιδέα για του Αγίου Βαλεντίνου (βήμα βήμα)

Φίλες μου είναι πολύ εύκολοκαλή επιτυχία !!!

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Μια ιδέα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου...

Φίλες μου θα σας δείξω έναν εύκολο τρόπο για να κάνετε ένα πολύ ωραίο σχεδιάκι ....


Είμαστε πολύ κοντά ....

Τι περιμένετε κοριτσάκια μου, του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει , για στολίστε νυχάκια σας ....

Πρόταση... steel your heart...

Πέρα από τα κόκκινα και τις καρδούλες πρέπει να λάμψετε και λίγο βρε κορίτσια αυτές τις μέρες..

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Πως μπορώ να σώσω ένα σπασμένο νύχι;



Πόσες φορές θα έχει τύχει να σπάσετε ένα νύχι και επειδή όλα τα υπόλοιπα είναι μακρυά θα πρέπει να τα κόψετε όλα; Εκνευριστικό έτσι; Υπάρχει λοιπόν μία τεχνική για να σώσετε το σπασμένο νύχι και να το δώσετε παράταση ζωής στο όμορφο μανικιούρ σας!

Θα χρειαστείτε: μία λίμα, ένα κομματάκι χαρτί υγείας, στεγνωτικό top coat και ένα μανό της επιλογής σας για να ολοκληρώσετε το μανικιούρ σας. Πάμε να δούμε τα βήματα ένα ένα:


Με μία μαλακή λίμα, λιμάρετε την επιφάνεια του σπασμένου νυχιού προκειμένου να εξαλείψετε οποιαδήποτε αγριάδα.

Απλώνετε μικρή ποσότητα διάφανου μανό ή λίγο top coat πάνω στην επιφάνεια του σπασμένου νυχιού. 
Παίρνετε ένα μικρό κομμάτι χαρτιού (κατά προτίμηση μαλακού γι'αυτό πρότεινα χαρτί υγείας) και με προσοχή το κολλάτε πάνω στο σπασμένο νύχι.
Περνάτε πάλι το σημείο με λίγο top coat ή διάφανο μανό.
Αφού στεγνώσει, με μία λίμα κόβετε το περισσευούμενο χαρτάκι που μπορεί να περισσεύει ενώ λειάνετε και την επιφάνεια του νυχιού.
Επαναλάβατε την ίδια διαδικασία ακόμα μία φορά.
Περάστε όλο το νύχι ένα τελευταίο top coat.
Όπως βλέπετε το νύχι σας ''μπαλώθηκε''!!
Αφού έχετε τελειώσει με όλη τη διαδικασία, περνάτε το μανό που σας αρέσει και είστε έτοιμες!!!!
Καταπληκτική τεχνική έτσι; Εγώ την έχω κάνει μία φορά και έπιασε! 
Σας φιλώ,






Πως θα κρατήσετε το μανικούρ σας σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.


1. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας ως εργαλεία για να ξύσετε επιφάνειες, να ανοίξετε κάποιο δοχείο και άλλα.
2. Όταν πλένετε πιάτα ή κάνετε δουλείες να φοράτε πάντα γάντια, τα απορρυπαντικά είναι πολύ βλαβερά για τα νύχια και για το δέρμα.
3. Τα υγιή νύχια πρέπει να περιέχουν λίγη υγρασία για να είναι γερά. Αν παρατηρήσετε ότι τα νύχια σας είναι κιτρινισμένα, σπάνε ή ξεφλουδίζουν τότε είναι αφυδατωμένα. Μπορείτε να τα ενυδατώσετε με ειδικά λάδια ή κρέμες που υπάρχουν στο εμπόριο ή με χλιαρό ελαιόλαδο.
4. Για να έχετε όμορφο χρώμα στα φυσικά σας νύχια βουτήξτε τα σε μισή κούπα λεμόνι για 7-10 λεπτά. Τα οξέα που έχει το λεμόνι λευκαίνουν τα νύχια αφήνοντας τα λαμπερά.
5. Πριν βάψετε τα νύχια σας απλώστε ένα base coat, για να τα προστατέψετε από το βερνίκι.
6. Προτιμήστε να λιμάρετε τα νύχια σας αντί να τα κόβετε. Όταν κόβετε τα νύχια υπάρχει η πιθανότητα να τα ραγίσετε – ενώ με τη λίμα τα στρώματα του νυχιών παραμένουν ενωμένα.
7. Να λιμάρετε σωστά τα νύχια σας, προς μια μόνο κατεύθυνση, από την εξωτερική γωνία προς το κέντρο και πάντα πρέπει να είναι στεγνά και όχι βρεγμένα. Προτιμήστε τις χάρτινες ή γυάλινες λίμες και όχι τις μεταλλικές γιατί προκαλούν ραγίσματα στα νύχια.
8. Να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες Α, Ε και C. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε από φαρμακεία, συμπληρώματα διατροφής για γερά νύχια.
9. Αποφύγετε τα τεχνητά νύχια, γιατί καταστρέφουν την επιφάνεια των φυσικών νυχιών με αποτέλεσμα να είναι λεπτά, αδύναμα και αφυδατωμένα.

Μάσκα για γερά νύχια ...


Τα νύχια σας είναι αδύναμα και σπάνε γρήγορα, όσο κι αν προσπαθείτε να τα μακρύνετε; Μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση για το πρόβλημά σας και δεν είναι άλλη από τη μαγιονέζα.

Ναι, σωστά διαβάσατε! Η μαγιονέζα θα κάνει τα νύχια σας ανθεκτικά και δυνατά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να απλώσετε μια μικρή ποσότητα σε κάθε νύχι και να την τρίψετε. Στη συνέχεια αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε τα χέρια σας.

καλημέρα σας !!!

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014


Οι βιταμίνες που κάνουν καλό στην ομορφιά σου


Οι έντονοι ρυθμοί, το καθημερινό στρες, το φαγητό στο πόδι, η έλλειψη ύπνου δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη διατήρηση ενός λαμπερού δέρματος, την προστασία των μαλλιών και των νυχιών σου. 
Χρειάζεται να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία για να είσαι και να φαίνεσαι υγιής. Μη ξεχνάς ότι αυτό που τρως επηρεάζει το σώμα σου και αντανακλάται σε αυτό. Δες, λοιπόν, πώς μπορείς να ενισχύσεις την... ομορφιά σου.

Για δυνατά νύχια

Ψευδάργυρος Απαραίτητος στη δημιουργία νέων ιστών στα νύχια. Η θαμπάδα και τα άσπρα στίγματα στα νύχια είναι κοινά σημάδια έλλειψης ψευδαργύρου. Επίσης, τα λευκά στίγματα των νυχιών μπορεί να είναι αποτέλεσμα δίαιτας φτωχής σε πρωτεΐνες.
Σίδηρος Η έλλειψή του προκαλεί ραβδώσεις και κάνει τα νύχια λεπτά και εύθραυστα.
Ασβέστιο Χωρίς αυτό, τα νύχια χάνουν τη δύναμη και την αντοχή τους και γίνονται πιο ευαίσθητα και στεγνά.

Γιατί τρως τα νύχια σου;

Νύχια φαγωµένα μέχρι εκεί που δεν παίρνει, πετσάκια δαγκωµένα µέχρι και µατωµένα, και η µανία δεν σταµατά… Τι ακριβώς συµβαίνει; 

Πολλοί ίσως πιστεύουν ότι πρόκειται για µια κακιά συνήθεια, όµως η πραγµατικότητα διαφέρει. Η ονυχοφαγία είναι ένα σύµπτωµα µιας αγχώδους συναισθηµατικής διαταραχής και εµφανίζεται συνήθως στην παιδική ηλικία. Αυτό που οι γονείς θα χαρακτήριζαν κακιά συνήθεια του παιδιού υποδηλώνει µια διαρκή εσωτερική υπερένταση και αποτελεί έναν ασυνείδητο τρόπο εκτόνωσής της. Συχνά εκδηλώνεται και µε υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής, συχνουρία, νυχτερινούς εφιάλτες, φόβο χωρίς λόγο, προβλήµατα λόγου κ.ά., που µπορεί να συνδυάζονται µεταξύ τους ή όχι. 

Που οφείλεται
Οι βαθύτερες αιτίες της µπορεί να εντοπίζονται σε µια ψυχαναγκαστική µητέρα, σε ένα τραυµατικό γεγονός, στην υποτίµηση του παιδιού στο σπίτι ή στο σχολείο και σε οτιδήποτε άλλο προκαλεί άγχος. Συµβαίνει γιατί τα παιδιά (µέχρι 11 ετών) δεν µπορούν να εκφράσουν την ανησυχία τους µε λόγια, εκτονώνοντας το συναίσθηµά τους µε αυτό τον τρόπο. 

Η εξέλιξη
Η ονυχοφαγία ενδεχοµένως κάποια στιγµή να διακοπεί, πολύ συχνά όµως εξελίσσεται και γίνεται πια χαρακτηριστικό ενός αγχώδους ενήλικα, το οποίο εύκολα µπορεί να φτάσει εκτός ορίων από υποτιµητικές ή επικριτικές αντιδράσεις άλλων, δυσκολίες και γενικότερα στρεσογόνες καταστάσεις. Τα άτοµα αυτά, επειδή δεν έχουν µάθει να εκφράζουν τα συναισθήµατά τους, καταφεύγουν σε αυτό τον τρόπο εκτόνωσης και ως ενήλικες. 

Η ψυχαναλυτική θεωρία
Σύµφωνα µε την ψυχαναλυτική θεωρία, η ονυχοφαγία σχετίζεται µε µια παλινδρόµηση κατά την οποία η ηδονή που προσφέρεται µέσω του στόµατος µε το φάγωµα των νυχιών παραλληλίζεται µε το πιπίλισµα κατά το θηλασµό και αποτελεί διέξοδο στο άγχος, όπως σε ένα µωρό η πιπίλα. Πρόκειται για µια προσκόλληση του ατόµου σε εκείνο το πρώιµο αναπτυξιακό στάδιο, η οποία έχει ως αποτέλεσµα την ψυχική ανωριµότητά του. Αναζητά σε αυτό το θηλασµό, δηλαδή την ηδονή µέσω του στόµατος, γεγονός που υποδηλώνει έλλειψη φροντίδας. 

Αντιμετώπιση 
Παιδιά 
1. Μιλήστε µε το παιδί προκειµένου να διαπιστώσετε τι από αυτά που συµβαίνουν στο σπίτι καταρχάς ή στο σχολείο τού προκαλούν άγχος. Να είστε τρυφεροί µαζί του και να του δώσετε χρόνο να σας εµπιστευτεί. 
2. Παρατηρήστε ποιες στιγµές εκδηλώνονται τα συµπτώµατα. Αν, για παράδειγµα, το παιδί αρχίζει να τρώει τα νύχια του όταν εµφανίζεται ο µπαµπάς στο σπίτι, προφανώς κάτι του προκαλεί άγχος σε σχέση µε τον πατέρα ή στο πώς η µητέρα συνδιαλέγεται µε τον πατέρα.
3. Μην στέκεστε δίπλα του παρατηρώντας συνεχώς τι κάνει. Αυτό ενισχύει το άγχος του. Παρατηρήστε το διακριτικά και από απόσταση.
4. Τη στιγµή που εκδηλώνει το σύµπτωµα ζητήστε του να κάνει κάτι ώστε να σταµατήσει χωρίς να του δηµιουργηθεί επιπλέον άγχος.
5. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσµα, απευθυνθείτε σε ειδικό. Είναι πιθανό το παιδί να έχει φοβίες ή να µην απολαµβάνει επαρκή αποδοχή από τους γονείς, γεγονός που σηµαίνει ότι το πρόβληµα έχει βαθιά ρίζα και απαιτεί ψυχοθεραπευτική αντιµετώπιση.
6. Οι τιµωρίες ή η στέρηση προνοµίων δεν συνιστώνται. Η έλλειψη διεξόδου µάλλον θα του προκαλέσει περισσότερο άγχος. 

Ενήλικες 
Η συµπεριφορά αυτή σε έναν ενήλικα υποδηλώνει σοβαρές αγχώδεις διαταραχές, οι οποίες αντιµετωπίζονται µόνο µε ψυχοθεραπεία. Πολλές φορές η αντιµετώπιση του συµπτώµατος, όπως για παράδειγµα η επάλειψη των νυχιών µε πικρό υγρό, µπορεί και να πετύχει. Αυτό που έχει σηµασία όµως είναι να εντοπιστούν και να αντιµετωπιστούν οι αιτίες που προκάλεσαν το σύµπτωµα. ∆ιαφορετικά, ακόµη και αν σταµατήσει να τρώει τα νύχια του, θα βρει κάποια άλλη διέξοδο, κυρίως µε στοµατική διέγερση (π.χ. κάπνισµα).

Μάθετε ότι…
1. Έρευνα που έγινε σε 4.500 µαθητές στην Αµερική έδειξε ότι τα 2/3 των αγοριών 8-11 ετών έτρωγαν τα νύχια τους, ενώ τα κορίτσια σε µικρότερη αναλογία. Αυτό συµβαίνει γιατί τα αγόρια δεν µπορούν εύκολα να εκδηλώσουν το συναίσθηµά τους, λόγω κοινωνικών στερεοτύπων.
2. Σε µαγνητικές τοµογραφίες και ηλεκτροεγκεφαλογραφήµατα παιδιών, κυρίως, που παρουσιάζουν το σύµπτωµα, εµφανίζονται κάποιες δυσλειτουργίες του µετωπιαίου λοβού στον εγκέφαλο.
3. Το εντυπωσιακό είναι ότι, αν η ονυχοφαγία αντιµετωπιστεί σωστά σε ψυχολογικό επίπεδο (ψυχοθεραπεία), φαίνεται ότι ισορροπεί και η νευρολογική λειτουργία.




Άντε να μπαίνουμε στο κλίμα του Αγίου Βαλεντίνου σιγά σιγά με κόκκινα και καρδούλες......

Πως να ξεβάψετε τα κόκκινα νύχια χωρίς να λερωθείτε!!!!


Το κόκκινο μανό αποτελεί μια τις κορυφαίες επιλογές των γυναικών για τα νύχια τους, αλλά όταν φτάσει η ώρα για να τα ξεβάψουν εμφανίζεται ένα μικρό πρόβλημα...

Το βερνίκι αυτού του χρώματος είναι αρκετά δύσκολο στο να αφαιρεθεί και τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, αφήνει λεκέδες και στο υπόλοιπο δάχτυλο. Το ίδιο βέβαια μπορεί να συμβεί και με άλλες σκούρες αποχρώσεις, αλλά το κόκκινο είναι το πιο σύνηθες. Πως λοιπόν θα αποφύγετε αυτό το πρόβλημα; Η λύση βρίσκεται σε ένα απλό αλλά θαυματουργό τρικ.

Αυτό που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε να τα ξεβάφετε είναι να βάλετε λίγη οδοντόκρεμα γύρω από τα νύχια σας. Στη συνέχεια, πάρτε ένα ελαφρώς βρεγμένο βουρτσάκι και κάντε ελαφρύ μασάζ μέχρι να αφρίσει η οδοντόκρεμα. Έπειτα, αφήστε τη να δράσει για 5 λεπτά και ξεβγάλτε πολύ καλά με άφθονο χλιαρό νερό. Τέλος, ξεβάψτε κανονικά τα νύχια σας χωρίς τους ανεπιθύμητους και ενοχλητικούς λεκέδες.


Δώστε στα νύχια σας ρομαντικό mood.


Το ροζ χρώμα, όσο πιο απαλό είναι, τόσο πιο κομψό και ρομαντικό στιλ χαρίζει στα νύχια σας. Κάντε ένα μανικιούρ, δώστε το σχήμα που θέλετε και στη συνέχεια επιλέξτε μία ανοιχτή ροζ απόχρωση. 
Γενικότερα τα βερνίκια σε ανοιχτές αποχρώσεις μην τα επιλέγετε μόνο το καλοκαίρι. Μπορούν άνετα να ταιριάξουν και στο φθινοπωρινό-χειμωνιάτικο στιλ σας και να σπάσουν τη μονοτονία των σκούρων χρωμάτων που επικρατούν εκείνες τις εποχές.
Είναι μία ιδιαίτερη πρόταση που απέχει από τις καθιερωμένες σκούρες αποχρώσεις όπως είναι το μαύρο, το καφέ και το μπορντώ.


Πώς βρίσκουμε το ιδανικό σχήμα για τα νύχια μας



"Αν έχετε κοντά νύχια, μια τέλεια λύση είναι να "αντιγράψετε" το σχήμα που έχει η ρίζα των νυχιών σας. Αν είναι πολύ στρογγυλό, το σχήμα σας θα πρέπει να είναι σχετικά στρογγυλεμένο. Αν είναιπρος τετράγωνο, και πάλι θα πρέπει να έχετε στρογγυλεμένες γωνίες αλλά μπορείτε να κάνετε ένα πιο τετράγωνο σχήμα, πιο δυνατό. Καθώς μεγαλώνουν τα νύχια σας, θα θέλετε να ισορροπήσετε το σχήμα τους, να δημιουργήσετε ένα κομψό look. Οπότε εκεί απλά στενεύετε το σχήμα, ώστε το νύχι να δείχνει πιο ελαφρύ και φροντισμένο. 

Υπάρχουν dont's στο σχήμα των νυχιών;

"Πολλές φορές, ακούω γυναίκες που λένε "Α, τα ακρυλικά είναι τόσο παρωχημένα". Όμως, το θέμα δεν είναι τα ακρυλικά νύχια αλλά πώς τα φοράτε. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα όμορφο, μακρύ νύχι. Αλλά αν τα φορέσετε και τα κάνετε τετράγωνα, τότε θα δείχνουν περίεργα. Έχετε δει αυτά τα ακρυλικά νύχια που μοιάζουν να "πετάγονται" προς τα έξω; Αυτό είναι για μένα don't, γιατί έτσι δεν κολακεύεις το χέρι. Ναι, μπορεί να είναι εντυπωσιακά αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι κομψά"

Φίλοι μου, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με νύχια και μαλλιά,μην διστάσετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε μέσω facebook είτε μέσω email στο alicekekeri@gmail.com . 
Θα χαρώ πολύ να μοιραστώ μαζί σας τις συμβουλές και τα μυστικά μου ...

Metallics και στα νύχια ! Θα το τολμήσεις;

Η μεταλλιζέ glamorous αποχρώσεις γίνονται top trend και στα άκρα! Η τάση αρχίσε από τους οίκους μόδας, πέρασε στους Stars, τόνισε την πιο rock ιδέα για μανικιούρ, έχει γίνει η μανία των fashionistas παγκοσμίου φήμη και εύκολα γέμισε με λάμψη τους δρόμους του κόσμου. Δεν αναρωτιέμαι το γιατί αφού αυτή η τάση μπορεί να ταιριάξει σε κάθε στυλ και ηλικία. Τα νύχια παίρνουν τις πιο λαμπερές αποχρώσεις και μετατρέπονται σε έργο τέχνης! Πώς; Μα με τις μεταλλιζέ αποχρώσεις; Τα μανό κλέβουν για χάρη μας όλη τη λάμψη από τα ακριβά πολύτιμα κοσμήματα και μας την προσφέρουν απλόχερα. Πάμε να δούμε όλα τα στυλ που μπορείτε να ακολουθήσετε Staxtopoutes για να λάμψετε...




Αγαπημένες μου φίλες προσοχή ... προσοχή...

Τα τοξικά Τρίο σε Βερνίκι νυχιών !!!!



Μια νέα έκθεση δείχνει ότι πολλές δημοφιλείς μάρκες έχουν γυαλισμένο επάνω τους τύπους
Shelagh McNally
Νύχια των γυναικών είναι ένα από τα πιο εξοπλισμένες μέρη του σώματος. Εμείς χαστούκι για ψεύτικα νύχια, τα χρώματα του ουράνιου τόξου, κοσμήματα και αυτοκόλλητα χωρίς πολλή σκέψη. Αλλά θα πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε ό, τι είναι στο βερνίκι μας.

Εξετάζοντας νυχιών μας
Κατά τα τελευταία λίγα χρόνια, φύλακες στη βιομηχανία καλλυντικών έχει καεί η σφυρίχτρα για τα τοξικά έκθεση σε χημικές ουσίες στα σαλόνια νυχιών και προϊόντα περιποίησης νυχιών. Όταν Φωνές Γυναικών για τη Γη (WVE) http://www.womenandenvironment.org/ , μια οργάνωση της περιβαλλοντικής υγείας, δημοσίευσε την παραλειφθεί από την έκθεση, τρεις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε βερνίκια νυχιών εξετάστηκαν: τολουόλιο, φορμαλδεΰδη και διβουτυλο φθαλικό εστέρα (DBP). Και οι τρεις έχουν αποδειχθεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την υγεία των γυναικών, ειδικά με συχνή έκθεση.

Στην πραγματικότητα, μια έρευνα που διεξήχθη από την Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας για το 2005 βρέθηκε οκτώ μάρκες των προϊόντων νυχιών περιείχαν φορμαλδεΰδη, οι πέντε περιείχαν φορμαλδεΰδης, 37 περιείχαν τολουόλιο και 89 περιείχαν φθαλικό διβουτυλεστέρα.

Ευτυχώς, η έκθεση του Μαΐου του 2009, Σταδιακής Εξόδου του Τοξικό Trio , δημοσιεύτηκε επίσης από WVE (σε συνδυασμό με το Εθνικό Υγιεινή Nail Salon Alliance), δείχνει ότι η βιομηχανία καθαρισμό του πράξη. Πολλά από τα πιο δημοφιλή εμπορικά σήματα βερνίκι νυχιών έχουν σταματήσει σταδιακά τη τοξικό τρίο και αναφέρθηκαν στην WVE ότι τα προϊόντα τους είναι τώρα "τρεις-free." Αλλά όπως δείχνει η έκθεση, υπάρχουν ακόμα μερικά εταιρείες που χρησιμοποιούν δυνητικά επικίνδυνα σκευάσματα, ή ότι αρνήθηκε να ανταποκρίνονται σε έρευνα WVE σε όλα. Υπάρχει, επίσης, εξακολουθεί να είναι πολύ λίγα είναι γνωστά για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία του που εργάζονται σε ινστιτούτα αισθητικής.

Πριν επανεξετάσει τις μάρκες σας (και το αγαπημένο σας κομμωτήριο) πρέπει και τι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν, ας γυαλίσει επάνω στη χημεία μας.

Λείο φινίρισμα, αλλά αναπαραγωγική διαταραχή
Τολουόλιο είναι ένα διαυγές, άχρωμο υγρό που χρησιμοποιούνται συνήθως σε βερνίκι νυχιών, καθώς και σε χρώματα, διαλυτικά και μελάνια. Δίνει βερνίκι νυχιών ότι ωραίο απαλό φινίρισμα και βοηθά τα πάντα για να στεγνώσουν πιο γρήγορα. Αλλά όταν αυτό πτητικό χημικό απελευθερώνεται στον αέρα, προκαλεί συμπτώματα κεφαλαλγία, ζάλη, κόπωση και ερεθισμένα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. Τολουόλιο έχει βρεθεί επίσης να είναι τοξικό για τα νεφρά και το συκώτι και, ενδεχομένως, μια αναπαραγωγική διασπαστή. Είναι ιδιαίτερη ανησυχία για τις έγκυες γυναίκες, δεδομένου ότι μεταδίδονται στο έμβρυο μέσω του πλακούντα και στη συνέχεια πάνω στο βρέφος μέσω του μητρικού γάλακτος. Το τολουόλιο έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη.

Συντηρητικό με μια γροθιά
Η φορμαλδεΰδη είναι ένα συντηρητικό με μια ξεχωριστή μυρωδιά που κάθε μαθητής λυκείου βιολογίας θυμάται. Λειτουργεί ως ένα σκληρυντικό νυχιών και βοηθά να σταματήσει βερνίκι από το ξεφλούδισμα. Αλλά αυτό είναι γνωστό καρκινογόνο για τον άνθρωπο είναι ερεθιστικό για τα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. Η εισπνοή των αναθυμιάσεων συχνά οδηγεί σε βήχα και δύσπνοια, ενώ η έκθεση μέσω της επαφής με το δέρμα οδηγεί σε εξανθήματα και άλλους ερεθισμούς του δέρματος. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, κόπωση, ζάλη και δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού. Αυτή η χημική ουσία έχει επίσης απαγορευτεί στην Ευρώπη.

Λαμπερό νύχια με τιμή
Διβουτυλο φθαλικό εστέρα (DBP), που βρέθηκαν σε πλαστικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, τα χρώματα, τα φυτοφάρμακα, καθώς και βερνίκι νυχιών, είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες σε καταναλωτικά προϊόντα. Στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας που δρα ως πλαστικοποιητής, προσθέτοντας ευελιξία και γυαλάδα. Αλλά λαμπερά νύχια έρχονται σε μια υψηλή τιμή, επειδή αυτή η χημική ουσία είναι μια αναγνωρισμένη καρκινογόνος ουσία που συνδέεται με ελαττώματα και ζημιά στα όργανα αναπαραγωγής των γεννήσεων. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός μελετών που δείχνουν επίσης ότι είναι τοξικό για το συκώτι, τους πνεύμονες και τα νεφρά. Η έκθεση λαμβάνει χώρα μέσω της εισπνοής, την απορρόφηση μέσω του δέρματος και της κατάποσης των τροφίμων.


Ιδιαίτερη ανησυχία είναι η μακροχρόνια υγεία των τεχνικών σαλόνι νυχιών. Βρέθηκαν να έχουν υψηλά επίπεδα του επαγγελματικού άσθματος και περισσότερα προβλήματα με προσοχή και γνωστική επεξεργασία και μειωμένη αίσθηση της όσφρησης. Σε απάντηση αυτών των διαπιστώσεων, η Εκστρατεία για Ασφαλή Καλλυντικά έπεισε δύο κορυφαίους κατασκευαστές, OPI και Sally Hansen , για να καταργήσετε αυτές τις χημικές ουσίες από προϊόντα για τα νύχια τους. Αλλά η έρευνα είναι ακόμα λεπτή για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία από την καθημερινή έκθεση σε προϊόντα σαλόνι νυχιών.

Προστατέψτε τον εαυτό σας
Ενώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως μια εντελώς πράσινο βερνίκι νυχιών, μπορείτε να επιλέξετε ένα με πιο υγιεινά συστατικά. Δεν μπορώ να θυμηθώ ποια χημικά και τα εμπορικά σήματα για να αποφύγετε; WVE έχει επίσης δημοσιεύσει μια εύχρηστο οδηγό που γλιστράει εύκολα σε ένα πορτοφόλι. Μια άλλη επιλογή είναι να φέρετε το δικό σας βερνίκι νυχιών στο σαλόνι σας και να τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιούν τις εναλλακτικές λύσεις που προσφέρονται.


Ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις, σύμφωνα με το Σταδιακής Εξόδου του Τοξικό έκθεση Trio, η οποία στηρίχθηκε στους κατασκευαστές να αυτο-έκθεση συνθέσεις τους:

Acquarella
Βούτυρο Λονδίνο
Chanel
Κίνα Glaze
CHI
Colorpops
Lippman Collection
L'Oréal ΗΠΑ
NailTini
OPI Προϊόντα
Orly Διεθνές
Διάσωση Beauty Lounge
Revlon
Sally Hansen
Seche
SpaRitual
Suncoat
Zoya

Αν το αγαπημένο εμπορικό σήμα σας δεν είναι στη λίστα αυτή, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή να επικοινωνήσετε με την εταιρεία για να μάθετε τι χημικές ουσίες που περιέχει.

Κάντε το παλιό σας πηγμένο μανό σαν καινούργιο....

Όταν ένα βερνίκι νυχιών πήξει, τότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί...

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να το πετάξετε, αφού μπορείτε να το ξανακάνετε σαν καινούργιο, ακολουθώντας την παρακάτω μέθοδο.

Όπως ακριβώς κάνετε και με τη μάσκαρα που έχει πήξει, έτσι και με το πηγμένο σας μανό. Βυθίστε το σε μια κούπα με βραστό νερό, αφήστε το να σταθεί για λίγο και μόλις το βγάλετε θα δείτε πως το βερνίκι σας έχει επανέλθει στην κανονική του μορφή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί.


Αξίζει να σημειωθεί πως για να μην σας εμφανιστεί το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον, μπορείτε να αποθηκεύετε τα μανό σας στο ψυγείο. Το κρύο και το σκοτάδι θα τα βοηθήσουν να παραμείνουν για περισσότερο χρονικό διάστημα σαν  καινούργια.