Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Κώστα Βάρναλη 14 Νέα Ιωνία 2102724074, Αττική, Greece

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Γερά νύχια: Υπάρχει λύση

Ακολουθείστε απλές συμβουλές για να έχετε πάντα δυνατά, υγιή νύχια, που δεν σπάνε ούτε ξεφλουδίζουν. Οι περισσότερες από εσάς αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα νύχια σας, εξαιτίας της έκθεσης των χεριών στην ξηρή ατμόσφαιρα που τα αφυδατώνει αλλά και στη συνεχή επαφή με νερό, τα απορρυπαντικά και άλλα χημικά. 
Ακολουθώντας μια απλή καθημερινή ρουτίνα περιποίησης καθώς και τις συμβουλές των ειδικών, μπορείτε να βρείτε τι κρύβεται πίσω από τα εύθραυστα νύχια σας και να τους χαρίσετε και πάλι δύναμη και υγεία.

Τα νύχια αποτελούνται από στιβάδες κερατίνης, της γνωστής πρωτεΐνης που αποτελεί το βασικό συστατικό του δέρματος και της τρίχας. Η ποιότητά της είναι γενετικώς καθορισμένη και διαφέρει από άτομο σε άτομο. Όσο το νύχι μεγαλώνει τα παλαιότερα κύτταρα κερατίνης ωθούνται προς τις άκρες. Τα νέα κύτταρα, που γεννιούνται στη βάση του νυχιού, προστατεύονται από ένα κομμάτι δέρματος τα γνωστά «πετσάκια» το οποίο πρέπει να είναι μαλακό και ελαστικό για να διατηρεί το νύχι γερό.

Πρέπει να προσέχετε τις παρανυχίδες. Είναι σημάδι ότι τα πετσάκια είναι τραυματισμένα, δε συγκρατούν την υγρασία που χρειάζονται τα νύχια, προκαλώντας έτσι αφυδάτωση ή και σπάσιμο. Δώστε βάση στα λευκά σημάδια που συνήθως οφείλονται σε μικροτραυματισμούς που μπορεί όμως να προκαλέσουν σπάσιμο του νυχιού. Τέλος οι μαλακές άκρες δημιουργούνται με την καθημερινή επαφή με το νερό και τα απορρυπαντικά.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι τα εξής: Αποφύγετε το νερό και φροντίστε να φοράτε λαστιχένια γάντια όταν πλένεις τα πιάτα, προτιμήστε τα προϊόντα που αφαιρούν το βερνίκι χωρίς ασετόν, το οποίο αφυδατώνει το νύχι, και προσπαθήστε να μην τρώτε τα νύχια σας. 

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας και απλώστε ενυδατική κρέμα και μία φορά την ημέρα περιποιήσου τα πετσάκια με ειδικό λάδι. 
Ενισχύστε τα μία φορά την εβδομάδα απλώνετε σε καθαρά, άβαφα νύχια σκληρυντικό βερνίκι. Ενισχύστε τον οργανισμό σας με ψευδάργυρο, καθώς υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία κυρίως ψευδάργυρο που ενισχύουν την κερατίνη στιβάδα και την κάνουν πιο ανθεκτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου