Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Κώστα Βάρναλη 14 Νέα Ιωνία 2102724074, Αττική, Greece

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Τα χέρια προδίδουν την ηλικία ?


Καμιά φορά το ξεχνάμε, αλλά τα χέρια μας είναι αρκετά συχνά ο καθρέπτης της ηλικίας μας. Περιποιηθείτε τα με το σωστό τρόπο για να αποφύγετε τα πρόωρα σημάδια γήρανσης και να κρύψετε χρόνια.

Το πάνω μέρος του καρπού είναι ο καθρέπτης της πραγματικής μας ηλικίας – αν όμως το προσέξετε και περιποιείστε σωστά τα χέρια σας θα το αποφύγετε. Διαβάστε πως:
1. Να φοράτε πάντα γάντια όταν κάνετε δουλειές ή έρχεστε σε επαφή με απορρυπαντικά.
2. Προτιμήστε κρεμοσάπουνα με ενυδατικά συστατικά και όχι έντονα σαπούνια για να πλένετε τα χέρια σας. Έτσι θα αποφύγετε την ξηροδερμία που συχνά παρουσιάζει το δέρμα στα χέρια.
3. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε μην ξεχάσετε να απλώσετε μια κρέμα χεριών. Προτιμήστε μια με συστατικά κατά της γήρανσης του δέρματος.
4. Πριν φύγετε από το σπίτι μην ξεχνάτε να απλώνετε λίγη αντηλιακή κρέμα, μόνο στο πάνω μέρος του καρπού. Έτσι θα αποφύγετε τις πανάδες και δυσχρωμίες.
5. Να περιποιείστε τα χέρια σας κάνοντας peeling 2-3 φορές την εβδομάδα. Ένα ωραίο peeling είναι η ζάχαρη με το μέλι. Η ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το μέλι ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα. Αφού κάνετε την απολέπιση αφήστε το μείγμα σαν μάσκα για 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε.
6. Όταν κάνετε μια μάσκα προσώπου, απλώστε λίγη και στο πάνω μέρος του καρπού. Οποιαδήποτε μάσκα θα βελτιώσει την κατάσταση του δέρματος στα χέρια.
7. Τα νύχια σας πρέπει να είναι πάντα περιποιημένα και με χρώμα υγείας – τα κιτρινισμένα νύχια κάνουν τα σημάδια της γήρανσης πιο έντονα. Μια θεραπεία για όμορφα, γερά και λευκά νύχια είναι το λεμόνι. Βουτήξτε τα νύχια σε μισή κούπα λεμονιού για 7-10 λεπτά και 2-3 φορές την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου