Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Κώστα Βάρναλη 14 Νέα Ιωνία 2102724074, Αττική, Greece

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Παραφινόλουτρο



Το Παραφινόλουτρο είναι μία θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης.Ένα τραχύ, ξηρό, αφυδατωμένο ή σκασμένο δέρμα στα χέρια, πόδια, αγκώνες ή γόνατα μπορεί να αντιμετωπιστεί με λουτρά παραφίνης.


Είναι μια αποφρακτική, θερμική θεραπεία, η οποία όχι μόνον φροντίζει και ενυδατώνει το δέρμα, αλά διεγείρει και την κυκλοφορία του αίματος.


Παραφινόλουτρα έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια με επιτυχία σε θεραπείες για την αρθρίτιδα, τη μείωση του πρηξίματος, φλεγμονή των αρθρώσεων, ατοπική δερματίτιδα, ρευματισμούς και την ενίσχυση του συνδετικού ιστού. Για θεραπείες παθήσεων χρειάζονται το λιγότερο 10 συνεδρίες ανά τακτά διαστήματα.




Αν θέλετε απλά τα πόδια ή τα χέρια σας να είναι μαλακά και ενυδατωμένα, αρκεί 1 παραφινόλουτρο κάθε 3 με 4 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα είναι θαυματουργό.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία της παραφίνης

Όταν τα χέρια ή τα πόδια σας βυθίζονται στο κερί παραφίνης, αρχίζουν να ιδρώνουν και να αιματώνονται. Μέσω της απόφραξης και της θερμοκρασία της παραφίνης που διαρκεί 10 με 15 λεπτά, οι πόροι του δέρματος ανοίγουν, με αποτέλεσμα το προϊόν φροντίδας δέρματος που προηγουμένως εφαρμόσαμε, να εισχωρήσει με το βέλτιστο τρόπο στο δέρμα. Ακόμα και μετά την πρώτη θεραπεία το δέρμα σας είναι εμφανώς πιο λείο και πιο μαλακό.

Ραγάδες πελμάτων

Ραγάδες

Ραγάδες

Οι ραγάδες-σχασίματα εμφανίζονται στον κερατοειδή χιτώνα. Στο πέλμα, στην εξωτερική πλευρά και ιδιαίτερα στην φτέρνα. 


Εκτός από την αντιαισθητική εικόνα, μπορεί να προκαλέσουν πόνο και είναι εύκολο να μολυνθούν από βακτηρίδια, ιούς και μύκητες.

Αιτίες ραγάδων

Υπάρχουν διάφορες αιτίες για το σχάσιμο του δέρματος. Αιτίες θεωρούνται π.χ. η αφυδάτωση του δέρματος, παραμορφώσεις του ποδιού, ερεθισμοί του δέρματος από ακατάλληλα παπούτσια, οι συνθήκες εργασίας, το υπέρβαρο, μεταβολές στον οργανισμό οι οποίες προκαλούν την έλλειψη συντήρησης των άνω στοιβάδων του δέρματος και γήρανση. Τα σχασίματα εμφανίζονται επίσης σε περιπτώσεις ψωρίασης, ασθένειας των λεπιών, νευροδερματίτιδα και άλλες δερματικές ασθένειες.

Λύση στο πρόβλημα των ραγάδων

Απομακρύνουμε τις σκληρύνσεις και εφαρμόζοντας μηχανική εργασία σε κάθε ραγάδα μεμονωμένα, ιδιαίτερα εάν τα σχασίματα είναι βαθιά.


Ειδικές θεραπείες με άριστα αποτελέσματα, σε αυτήν την περίπτωση είναι τα παραφινόλουτρα όπως και τα αεροστεγώς κλειστά επιθέματα.


Τα πέλματα με σκληρύνσεις και ραγάδες, χρειάζονται ιδιαίτερα προσεκτική φροντίδα η οποία δεν πρέπει να περιορίζεται μόνον στην μηνιαία απομάκρυνση των σκληρύνσεων . Την υπόλοιπη θεραπεία πρέπει να την κάνει κανείς στο σπίτι με εξειδικευμένες κρέμες που ενυδατώνουν το δέρμα και διατηρούν την φυσική του ελαστικότητα.

Σχετικά προϊόντα

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Διαβητικό πόδι


Το διαβητικό πόδι είναι μια από τις σοβαρότερες επιπλοκές που απειλούν τα άτομα με Σακχαρώδη διαβήτη. Κάθε μισό λεπτό κάπου στον κόσμο γίνεται ένας ακρωτηριασμός εξαιτίας αυτής της σοβαρής επιπλοκής. Οι συνέπειες στην ψυχολογία και την ποιότητα της ζωής των ατόμων που υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό είναι πολύ μεγάλες. Εκτιμάται ότι το 15% των διαβητικών ασθενών θα εμφανίσουν έλκος, συνήθως στο πέλμα και τα δάκτυλα, στη διάρκεια της ζωής τους, και ότι το 14-24% των διαβητικών ασθενών με έλκος ποδιού θα χρειαστούν ακρωτηριασμό.

Τι είναι το διαβητικό πόδι

Με τον όρο «διαβητικό πόδι» χαρακτηρίζονται όλες οι βλάβες των ποδιών διαβητικών ατόμων κάτω από τους αστραγάλους.

Ως υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζονται τα άτομα με νευροπάθεια (βλάβες στα αισθητικά νεύρα εξαιτίας του διαβήτη με συνέπεια το άτομο να μην αντιλαμβάνεται τον πόνο), περιφερική αγγειοπάθεια (που δημιουργείται λόγω της σοβαρής αρτηριοσκλήρυνσης), παραμορφώσεις του ποδιού, δυσμορφίες όπως κάλοι και υπερκερατώσεις, κακή ρύθμιση του σακχάρου, μειωμένη όραση, μοναχική ζωή, μεγάλη ηλικία, ψυχική διαταραχή και η παχυσαρκία.

Η νευροπάθεια που εμφανίζεται στην πορεία του διαβήτη αποτελεί τον καθοριστικότερο παράγοντα για την ανάπτυξη διαβητικού ποδιού. Η νευροπάθεια δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή από τους ασθενείς και γι αυτό στις εξετάσεις ρουτίνας των διαβητικών δεν πρέπει να παραλείπεται η εξέταση των ποδιών και ειδικά της αισθητικότητας με ειδικά όργανα.

Τα όργανα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της νευροπάθειας είναι:

  • Το διαπασών 128 Hz για την αντίληψη παλλαισθησίας.

  • Το μονοϊνίδιο (monofilament) για την αισθητικότητα.

  • Το Tip therm για έλεγχο στη θερμοκρασία μεταξύ θερμού και ψυχρού.

  • To βιοθεσιόμετρο για την δοκιμασία αντίληψης της δόνησης.

  • Το Neuropad test είναι ένα διαδερμικό επίθεμα το οποίο μετρά την υγρασία του δέρματος στο πέλμα.

Εκτός από την έλλειψη της αισθητικότητας που οδηγεί σε μη αντιληπτούς τραυματισμούς, η νευροπάθεια συμβάλλει στη ξηρότητα του δέρματος. Η ξηρότητα του δέρματος μπορεί να προληφθεί με σωστή και συστηματική εφαρμογή ενυδατικών κρεμών.

Πρόληψη διαβητικού ποδιού

Η πρόληψη είναι το σημαντικότερο μέτρο αντιμετώπισης. Η γνώση, η σωστή και επιμελημένη φροντίδα στο διαβητικό πόδι, μπορεί να προλάβει τους περισσότερους ακρωτηριασμούς.

Η ξηρότητα, οι κάλοι, τα νύχια που εισχωρούν στο δέρμα και διάφοροι άλλοι μικροτραυματισμοί δεν γίνονται αντιληπτοί, για τον λόγο αυτό τα άτομα με Σακχαρώδη διαβήτη -διαβητικό πόδι - πρέπει να επισκέπτονται προληπτικά ειδικό ποδολόγο – ποδοθεραπευτή και να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα αυτά όταν υπάρχουν με εξειδίκευση, ώστε να προλαμβάνονται ανερχόμενα έλκη και φλεγμονές.

Η καθημερινή εξέταση των ποδιών

Τα περισσότερα προβλήματα με τα πόδια μπορούν να αποφευχθούν, εάν μάθετε να τα προσέχετε καλά. Εξετάζετε καθημερινά τα πόδια σας και ενημερώνετε τον γιατρό ή τον ποδολόγο σας αμέσως, για οποιοδήποτε πρόβλημα. Προσέχετε εάν υπάρχουν τραυματισμοί, αλλαγή ιστών και διαφοροποιήσεις στο δέρμα ή στα νύχια.
Εξετάστε τα πόδια σας κάτω από δυνατό φως. Χρησιμοποιείστε έναν καθρέφτη για να παρατηρήσετε όλο το πόδι. Είναι απαραίτητο να εξετάζονται τα πόδια σας σε τακτικά χρονικά διαστήματα από τον γιατρό ή τον ποδολόγο σας ή όποιον άλλον ειδικό.

Συμπτώματα μολύνσεων

Μάθετε να αναγνωρίζετε τα πρώτα συμπτώματα μολύνσεων. Τέτοια συμπτώματα είναι η υψηλή θερμοκρασία του δέρματος, ερεθισμένα σημεία (κόκκινα), όπως επίσης και πρησμένα. Πόνοι και ευαισθησία, είναι ένα σημάδι ότι λειτουργεί ακόμη το οργανικό σύστημα συναγερμού πόνου. Οι μολύνσεις στα πόδια πρέπει να θεραπεύονται αμέσως από τον γιατρό σας.

Ελαττωμένη αίσθηση στα πόδια

Προσέχετε αν η προστατευτική αίσθηση των ποδιών σας εξασθενεί ή χάνεται εντελώς εξαιτίας μιας νευροπάθειας. Μυρμήγκιασμα στα πόδια, μούδιασμα ή μία περίεργη αίσθηση σαν να βαδίζετε επάνω σε βαμβάκι, ή σαν να φοράτε στενές κάλτσες είναι ένδειξη νευροπάθειας.
Ενημερώστε αμέσως τον γιατρό σας.
Εάν δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα συναγερμού πόνου, τότε οι τραυματισμοί ή τα ακατάλληλα παπούτσια δεν γίνονται αντιληπτά.

Οταν εμφανίζονται τραυματισμοί

Αμυχές, τραύματα, πληγές από τριβή των παπουτσιών, ονυχοκρύπτωση, φλύκταινες, και σχισίματα είναι δυνατόν να εμφανιστούν παρ’ όλες τις προσπάθειές σας να προστατεύσετε τα πόδια σας. Απευθυνθείτε στον γιατρό ή τον ποδολόγο, ανάλογα με το πρόβλημα, για την σωστή αντιμετώπιση.

Τα στενά υποδήματα μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα

Μην φοράτε υποδήματα που πιέζουν τα δάκτυλά σας. Τα στενά υποδήματα μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα όπως υγρά πόδια, μυκητιάσεις, ονυχοκρυπτώσεις, κάλους και υπερκερατώσεις.

Δεκάλογος της σωστής φροντίδας Διαβητικού ποδιού

  • Κάντε ποδόλουτρο καθημερινά, αλλά μην τα αφήνετε στο νερό περισσότερο από 5΄. Μία μεγαλύτερη παραμονή στο νερό αφαιρεί το απαραίτητο λίπος από το δέρμα και προκαλεί ελαφρά ξηρότητα και σχισίματα. Προσέχετε την θερμοκρασία του νερού να μην υπερβαίνει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

  • Σκουπίζετε τα πόδια σας καλά, ιδιαίτερα μεταξύ δακτύλων.

  • Χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε το δέρμα ελαστικό (προσοχή, όχι κρέμα στο ενδιάμεσο των δακτύλων).

  • Κόβετε τα νύχια σας με πολύ προσοχή, είναι προτιμότερο να τα κονταίνετε με λίμα.

  • Παρατηρείτε καθημερινά τα πόδια σας. Να βλέπετε τα πέλματά σας με ένα καθρέπτη. Αν δεν βλέπετε καλά Θα πρέπει να βοηθηθείτε από ένα μέλος της οικογένειάς σας ή από ένα φιλικό πρόσωπο.

  • Μην περπατάτε ποτέ ξυπόλητοι, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

  • Φοράτε άνετα παπούτσια για να προστατεύσετε τα πόδια σας από την πίεση και την δημιουργία σκληρύνσεων. Ελέγχετε καθημερινά το εσωτερικό των υποδημάτων σας έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκισίματα στην εσωτερική επιφάνεια καθώς και ξένα αντικείμενα.

  • Χρησιμοποιείστε αντιιδρωτικά προϊόντα και απορροφητική-αντιμηκητισιακή πούδρα για τα πόδια που ιδρώνουν.

  • Αποφύγετε την υπερβολική ζέστη στα πόδια σας. Μην χρησιμοποιείτε θερμοφόρες ή ηλεκτρικά θερμαινόμενα μαξιλάρια.

  • Ποτέ μην αφαιρείτε κάλους μόνοι σας. Απευθυνθείτε στον ποδολόγο σας.

Ενδείξεις νευροπάθειας

  • Το δέρμα είναι ερυθρό, ζεστό, ξηρό με σκασίματα.
  • Ισχυρή τάση σε σκληρύνσεις και ονυχομηκυτιάσεις.
  • Κάλοι, σε θέσεις που δέχονται μεγάλη πίεση.
  • Δημιουργία πλατυποδίας.
  • Το πόδι φαρδαίνει, οι αρθρώσεις πρήζονται και εμφανίζετε πτώση μεταταρσίων και γαμψοδακτυλίες.
  • Αίσθηση μουδιάσματος, μυρμήγκιασμα, μπερδεμένη αίσθηση (δηλ. αίσθηση ότι τα πόδια είναι κρύα, ενώ είναι ζεστά).
  • Αστάθεια βαδίσματος, αίσθηση βαδίσματος πάνω σε βαμβάκι.
  • Πόνοι σε ηρεμία, ιδιαίτερα την νύχτα, συχνά με κάψιμο. Ανακούφιση βαδίζοντας πάνω-κάτω και δροσίζοντάς τα.
  • Η αίσθηση μεταξύ ζεστού-κρύου μειώνεται ή εξαφανίζεται.
  • Η ευαισθησία στον πόνο ελαττώνεται ή χάνεται.
  • Ότι θα έπρεπε να προκαλεί πόνο δεν πονάει πια, π.χ. πολύ στενά παπούτσια, τραυματισμοί, κάψιμο, πίεση.

Ενδείξεις ανεπαρκούς κυκλοφορίας αίματος(ισχαιμία)

  • Τα πόδια είναι κρύα.
  • Το δέρμα είναι λεπτό σαν περγαμηνή, χλωμό ή μελανό ιδιαίτερα στα δάκτυλα και στο περίγραμμα των ποδιών.
  • Πόνοι στις γάμπες ή κράμπες στο βάδισμα, ανακούφιση όταν στέκεστε.
  • Οι πόνοι, όταν ξαπλώνει ο πάσχων, ελαττώνονται όταν κρεμάει τα πόδια έξω από το κρεβάτι.
  • Οι πληγές, οι τραυματισμοί και μέρη που πιέζονται, πονούν.
Συνήθως οι παθήσεις των νεύρων συνυπάρχουν με τις παθήσεις κυκλοφορίας του αίματος. Σε αυτήν την περίπτωση, παρ’ όλη την κακή κυκλοφορία, σπάνια υπάρχουν πόνοι κατά το βάδισμα. Αυτή η μορφή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς. Είναι δυνατόν όμως με μεθοδική θεραπεία να επιτευχθεί καλυτέρευση.

Η θεραπευτική φροντίδα του Διαβητικού ποδιού είναι πολύ υπεύθυνη, για αυτόν τον λόγο προσέχετε να εμπιστεύεστε μόνον ειδικό ποδολόγο-ποδοθεραπευτή.

Η ποδολογία σας προσφέρει την εγγύηση ότι βρίσκεστε σε εξειδικευμένα χέρια.



Σχετικά προϊόντα

Θεραπευτική φροντίδα ποδιών



Η θεραπευτική φροντίδα των ποδιών δεν είναι πολυτέλεια, είναι υγεία. Επιβάλετε ιδιαίτερα σε ευπαθής ομάδες όπως στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Ρευματοπάθειες, σε πόνους που προέρχονται από τους κάλους, σε εισφρύσεις νυχιών, σε φλεγμονές νυχιών και κάλων κ.λπ.


Ο ποδολόγος-ποδοθεραπευτής είναι σε θέση να διαγνώσει και να φροντίσει τα ως άνω προβλήματα των ποδιών. Σημαντική είναι και η πρόληψη σε διάφορες παθήσεις, ειδικά στο διαβητικό πόδι.


Περιγραφή μίας θεραπευτικής φροντίδας ποδιών


Ξεκινάμε με το ποδόλουτρο στο οποίο προσθέτουμε άλατα που ανακουφίζουν τα πόδια σας και τα προετοιμάζουν για την περαιτέρω φροντίδα.


Γίνεται μια γενική διάγνωση των ποδιών, παίρνουμε το ιστορικό σας και προχωρούμε αναλόγως, στην αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων.

Κόβουμε τα νύχια σωστά και τα λειαίνουμε, καθαρίζουμε το επωνύχιο από τα νεκρά κύτταρα που δημιουργούνται, για την ανακούφιση του ποδιού. 

Απομακρύνουμε υπερκερατώσεις στα πέλματα, που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή του μεταταρσίου και της φτέρνας. Στην συνέχεια λειαίνουμε τις περιοχές αυτές με φρέζα και αφαιρούμε τους ενοχλητικούς κάλους με σμίλες και ειδική φρέζα χωρίς πόνο.

Κλείνουμε αρμονικά με μασάζ και κρέμα ποδιών.


Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Πώς να απαλλαγείτε από τη δυσοσμία των ποδιών


Φορώντας παπούτσια που σας αγχώνουν προσεύχεστε τα σπίτια των φίλων σας να μην έχουν μοκέτα και παίζοντας μπόουλινγκ ξυπόλητες είναι ο χειρότερος εφιάλτης σας. Ακούγεται σαν να είστε εσείς; Μπορεί να έχετε τη φοβία της δυσοσμίας των ποδιών.
Έντονος φόβος καταστάσεων που περιλαμβάνει την απομάκρυνση των παπουτσιών που προκαλείται γενικά από πολύχρονη δυσοσμία στα πόδια.
Τέλος όμως, υπάρχει λύση για τα δεινά υποδήματά σας. Διαβάστε για να θεραπεύσετε τα δύσοσμα πόδια και να μπορείτε να περπατάτε πάλι γυμνοί! Ξυπόλητοι δηλαδή...

Χρησιμοποιήστε αποσμητικό
Κάθε πάσχων από δύσοσμα πόδια τα έχει καλύψει με αντιϊδρωτικό ή άρωμα σε απόγνωση ή άλλο σε κάποιο στάδιο μόνο και μόνο για να μην πετύχει. Αρώματα και αντιϊδρωτικά μασχάλης δεν απευθύνονται στα προβλήματα των δύσοσμων και ιδρωμένων ποδιών, κάτι στο οποίο βασίζονται τα βακτήρια των ποδιών που προκαλούν τη μυρωδιά. Ευτυχώς, υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από αποσμητικά προϊόντα για τα πόδια ειδικά σχεδιασμένα να στοχεύουν και να εξαφανίζουν τη μυρωδιά που προκαλούν τα βακτηρίδια θεραπεύοντας τα δύσοσμα πόδια. Μια αποσμητική κρέμα ποδιών είναι ένας άλλος κατάλληλος τρόπος για να χτυπήσετε τα δύσοσμα πόδια.
Αποστειρώστε
Η άσχημη οσμή που προκαλείται απ' τα βακτήρια που κρύβονται στα παπούτσια σας, θα παραμείνει στα πόδια σας πολύ καιρό αφού τα έχετε βγάλει. Καταπολεμήστε τα βακτήρια κατά μέτωπο χρησιμοποιώντας αντιβακτηριακό σαπούνι στα πόδια κάθε φορά που κάνετε ντους. Τρίψτε με λίγες σταγόνες τεϊόδεντρου τα πόδια μετά το ντους για να απομακρύνετε τα βακτήρια.
Παραμείνετε στεγνοί
Τα υγρά, ιδρωμένα παπούτσια είναι έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων για τη δυσοσμία. Σταματήστε την επέκτασή τους διατηρώντας τα στεγνά. Για μια γρήγορη λύση «Κάν' το μόνος σου» μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη μαγειρική σόδα ή ταλκ μέσα στα παπούτσια σας. Εναλλακτικά, τα καταστήματα υποδημάτων γενικά προσφέρουν μια σειρά από απορροφητικά ένθετα που μπορείτε να τοποθετήσετε διακριτικά μέσα στα παπούτσια για να θεραπεύσετε τα δύσοσμα πόδια

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η ανάπτυξη των νυχιών


  • Τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν κατά μέσο όρο το μήνα 3 με 5 χιλιοστά.
  • Μεγαλώνουν πιο γρήγορα τους ζεστούς μήνες παρά το χειμώνα, λόγω της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος.
  • Τα νύχια στα χέρια, μεγαλώνουν πιο γρήγορα στο μεσαίο δάκτυλο και πιο αργά στον αντίχειρα.
  • Αν χάσουμε κάποιο νύχι, μπορεί να χρειαστούν ανάλογα με την ηλικία, έως και έξι μήνες μέχρι να ξαναμεγαλώσει τελείως.
  • Τα νύχια στα δάκτυλα των χεριών μεγαλώνουν πιο γρήγορα από τα νύχια στα δάκτυλα των ποδιών.
  • Το νύχι που μεγαλώνει πιο αργά από όλα, είναι αυτό του μικρού δακτύλου των ποδιών.
  • Τα διατροφικά συμπληρώματα δεν αλλάζουν τη δομή του φυσικού νυχιού, απλά το βοηθούν να μεγαλώσει πιο δυνατό.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

4 tips για απαλούς αγκώνες

Συχνά οι αγκώνες μας έχουν την τάση να ξεραίνονται και να γίνονται σκληροί. Πρόκειται για ένα ενοχλητικό και αντιαισθητικό πρόβλημα, ωστόσο υπάρχουν απλοί και φυσικοί τρόποι για να επαναφέρετε την απαλότητα που τους λείπει. Δείτε 4 απλές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να το καταφέρετε.
  • 1. Θεραπεία με καφέ
Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας από κόκκους καφέ που έχετε στο φίλτρο του γαλλικού καφέ με 1/4 της κούπας υγρό σαπούνι γλυκερίνης. Βρέξτε τους αγκώνες σας με ζεστό νερό και τρίψτε επάνω τους το μείγμα που μόλις φτιάξετε. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο νερό και θα δείτε πως οι αγκώνες είναι πλέον βελούδινοι.
  • 2. Μπανανόφλουδα
Αφού φάτε την μπανάνα σας, η οποία είναι πολύ θρεπτική για τον οργανισμό σας, χρησιμοποιήστε το εσωτερικό μέρος της μπανανόφλουδας για να τρίψετε τους αγκώνες σας. Οι αγκώνες σας θα γίνουν πολύ απαλοί, γιατί όπως έχει αποδειχθεί μέσα από μελέτες, η φλούδα της μπανάνας περιέχει αντιμυκητιακά και αντιβιοτικά συστατικά που βοηθούν στην ενυδάτωση των αγκώνων.
  • 3. Χυμός λεμονιού και ξύδι από μηλίτη
Πρόκειται για δύο υλικά που είναι φυσικοί παράγοντες λεύκανσης, ενώ το ξύδι από μηλίτη λειτουργεί και κατά της ξηρότητας. Πάρτε λοιπόν λίγο χυμό λεμονιού ή μηλίτη και απλώστε το στους αγκώνες σας, αφήνοντας το να στεγνώσει μόνο του.
Αν δεν είστε στο μπάνιο, έτσι ώστε να μαλακώσουν λίγο οι αγκώνες σας από το νερό, βυθίστε τους σε ένα μπολ με βραστό ή ζεστό από τη βρύση νερό και αφήστε τους για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ετοιμάστε ένα μείγμα με 1/4 της κούπας απλή ζάχαρη, λίγες κουταλιές της σούπας λάδι και λίγο έλαιο ηλιοτρόπιου (αν δεν βρείτε έλαιο ηλιοτρόπιου χρησιμοποιήστε μόνο ελαιόλαδο) και απλώστε το στους αγκώνες σας (τους οποίους θα έχετε τεντωμένους), κάνοντας τους μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Τέλος, ξεπλυθείτε και ταμπονάρετε την περιοχή για να την στεγνώσετε.
  • 4. Βαζελίνη και ντους
Ο πιο απλός τρόπος είναι να απλώσετε λίγη βαζελίνη και στη συνέχεια να κάνετε ντους με ζεστό νερό. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε τη βαζελίνη να απορροφηθεί καλύτερα και να ενυδατώσει περισσότερο τους σκασμένους και ξερούς αγκώνες σας.



Μανό που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη θερμοκρασία του σώματος

Μια πρωτότυπη και νέα συλλογή βερνικιών που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη θερμοκρασία του σώματος κυκλοφόρησε και εντυπωσιάζει τα πλήθη.
Σας υπόσχομαι ότι θα σας δείξω πως γίνετε προσεχώς με σχετικό βιντεάκι....



Αφαιρέστε μόνη σας το ημιμόνιμο μανικιούρ

Το ημιμόνιμο μανικιούρ αποτελεί πλέον μια πολύ συνηθισμένη επιλογή, αφού διαρκεί για περισσότερο διάστημα και έτσι δεν χρειάζεται να φτιάχνετε συνεχώς τα νύχια σας. Ωστόσο, τόσο το βάψιμο, όσο και η αφαίρεση του έχει μια ειδική διαδικασία.
Aν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα θα μπορέσετε να το κάνετε και μόνη σας πολύ εύκολα.
  • Θα χρειαστείτε:
- Ασετόν (καθαρό χωρίς λαδάκια , προσοχή όμως καλό είναι να το προμηθευτείτε από καταστήματα που πουλάνε επαγγελματικά είδη manicure) 
- Βαμβάκι
- Αλουμινόχαρτο
- 1 ξυλάκι μανικιούρ
- 1 λίμα

  • Τρόπος αφαίρεσης:
Αρχικά κόψτε το αλουμινόχαρτο σε 10 μικρά τετράγωνα κομματάκια. Στη συνέχεια, προαιρετικά, λιμάρετε ελαφρώς από πάνω το νύχι, δηλαδή στην επιφάνεια του και βγάλτε 10 μικρά κομμάτια βαμβακιού. Εμποτίστε τα με ασετόν και τοποθετήστε τα πάνω σε κάθε νύχι. Έπειτα, τυλίξτε κάθε δάχτυλο με το αλουμινόχαρτο και αφήστε το ασετόν να δράσει για 15-20 λεπτά.
Αφού περάσει το 20λεπτο, αφαιρέστε τα αλουμινόχαρτα και τα βαμβάκια και θα δείτε πως το μανό έχει ήδη αρχίσει να ξεφλουδίζει. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξύσετε ελαφρά τα υπολείμματα του βερνικιού από την επιφάνεια του νυχιού σας με τη βοήθεια του ξύλου. Τέλος, αν θέλετε, περάστε ξανά με ένα καθαρό βαμβάκι και ασετόν την επιφάνεια τους για να καθαρίσει πλήρως.

* Καλό θα ήταν πάντως να απευθυνθείτε στη μανικιουρίστ σας διότι η διαδικασία μπορεί να φαίνεται απλή αλλά αν δεν τα λιμάρετε προσεκτικά ή με το ξυλάκι δεν προσέξετε μπορεί να τραυματίσετε τα νυχάκια σας.