Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Κώστα Βάρναλη 14 Νέα Ιωνία 2102724074, Αττική, Greece

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Κεραλοιφή... το καμάρι του νεσεσέρ!


Όταν κάποτε οι γιαγιάδες μας, μας μιλούσαν για την κεραλοιφή και τις «μαγικές» ιδιότητες της εμείς κουνάγαμε το κεφάλι βαριεστημένα και καταφεύγαμε με καμάρι στις πανάκριβες κρέμες εμπορίου.

Και τα χρόνια πέρασαν και οι γιαγιάδες μας βγήκαν σωστές και εμείς μετά μανίας ψάχνουμε φυσικά καλλυντικά για το πρόσωπο, τα μαλλιά, το σώμα.

Τι είναι η κεραλοιφή;

Η κεραλοιφή είναι μια πανάρχαια συνταγή καλλωπισμού και περιποίησης του δέρματος. Είναι μια κρέμα λιπαρή, φτιαγμένη από δύο και μόνο φυσικά συστατικά:κερί μέλισσας και ελαιόλαδο. Από εκεί και έπειτα μπορούν να προστεθούν διάφορα έλαια για πιο εξιδικευμένη χρήση. Για παράδειγμα βαλσαμόλαδο για βαθύτερη ενυδάτωση.

Χρησιμότητα

Οι ιδιότητες της κεραλοιφής είναι τόσο καλλωπιστικές, όσο και θεραπευτικές. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για ενυδάτωση προσώπου σαν κρέμα ημέρας(και μόνο μία φορά την ημέρα να βάλουμε αρκεί για να κρατάει ενυδατωμένο το πρόσωπο). Ως κρέμα σώματος (σε πιο υγρή μορφή). Σε καψίματα, κοψίματα, συγκάματα (ειδικά στα μωρά), σκασμένα χείλη, αλλά και σε φτέρνες που έχουν ανοίξει. Επίσης είναι ιδανική για τον έρπη. Όσοι ταλαιπωρούνται από ξηροδερμίαεπίσης θα δουν αποτέλεσμα. Αλλά και για τις μανούλες με σκασμένες θηλές που δεν χρειάζεται να την αφαιρέσουν πριν το θηλασμό.

Φτιάξτο μόνος σου:

Υλικά

Αμυγδαλέλαιο (το βρίσκετε στο φαρμακείο)

Μελισσοκέρι (το βρίσκετε σε μαγαζί με εκκλησιαστικά είδη)

1 άδειο βαζάκι (και αυτό της μαρμελάδας κάνει)

1 τρίφτη (του τυριού)

Μέσα στο άδειο βαζάκι βάζετε τα 2 υλικά σε αναλογία 5:1, δηλαδή 5 κουταλιές αμυγδαλέλαιο για 1 κουταλιά τριμμένο μελισσοκέρι.

Βάζετε το βαζάκι σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μελισσοκέρι. Θα πάρει περίπου 10 λεπτά.

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για τουλάχιστον μια ώρα. Η κεραλοιφή σας είναι έτοιμη. Μπορεί να σας φανεί λίγο σκληρή, αλλά μαλακώνει εύκολα με τη θερμότητα των χεριών σου όταν πάτε να την χρησιμοποιήσετε.

Έίναι απλή στη δημιουργία της, άκρως φυσική κρεμούλα και πολύ ευεργετική. Θα γίνει σίγουρα το καμάρι του νεσεσέρ σας...!

Καλή επιτυχία στο πείραμά σας!

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

6 Tips για να σταματήσεις να “τρως” τα νύχια!




Έχεις και εσύ όταν είσαι νευρική, την μανία να δαγκώνεις τα νύχια σου; Προσπαθείς καιρό αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις; Δες εδώ 6 tips που θα σε βοηθήσουν να κόψεις αυτή την κακιά συνήθεια!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε περάσει και από αυτό το στάδιο, ειδικά σε μικρότερη ηλικία που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε το άγχος και την νευρικότητα μας.

Και σίγουρα σε όλους οι γονείς λέγανε το κλασικό είναι γρουσουζιά. Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο να το σταματήσεις, είναι κάτι σαν εθισμός!

Βέβαια το θέμα δεν είναι η υποτιθέμενη γρουσουζιά, αλλά η υγεία σου πάνω απ’όλα και μετά φυσικά η αισθητική του πλευρά.

Όπως και να έχει τα νύχια για μια γυναίκα θα πρέπει να είναι εντυπωσιακά και όχι κουτσοφαγωμένα, γι’ αυτό το aliki's nail bar σου έχει 6 tips για να μπορέσεις έστω να το ελαττώσεις.

Σκέψου τα μειονεκτήματα

Το να τρως τα νύχια σου μπορεί να οδηγήσει σε εγκοπές του δέρματος σου, μέσω των οποίων μπορούν να περάσουν τα βακτηρίδια στο σώμα σου και να προκαλέσουν μολύνσεις. Επίσης, κάνει τα νύχια σου εμφανώς πιο αδύναμα.

Δοκίμασε να βάζεις συχνά κρέμα χεριών για να μαλακώνουν τα πετσάκια σου και να αποφεύγεις τις πληγές.
Κράτα το στόμα σου απασχολημένο

Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ να τρως συνέχεια, μπορείς όμως να προσπαθήσεις και με τσίχλες, καθώς είναι πιο δύσκολο να δαγκώνεις τα νύχια σου όταν έχεις μια τσίχλα μέσα στο στόμα σου. Επίσης το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις και με τις σκληρές καραμέλες.


Χρησιμοποίησε ειδικό βερνίκι νυχιών

Υπάρχει στα φαρμακεία και είναι ειδικό για την συγκεκριμένη περίπτωση. Έχει αρκετά πικρή γεύση, ούτως ώστε όταν βάψεις τα νύχια σου με αυτό, να μην μπορείς για κανένα λόγο να τα δαγκώσεις μέχρι να περάσει η δράση του.


Να φοράς συχνά γάντια

Μπορεί να φαίνεται πολύ χαζό, αλλά αν περάσεις λίγες μέρες με γάντια στα χέρια σου μπορεί να σε βοηθήσει πολύ να σταματήσεις αυτή την κακιά συνήθεια για τα καλά. Και στην τελική δεν μπορείς να δαγκώνεις τα νύχια σου πάνω από το ύφασμα.


Χρησιμοποίησε μπάλα άγχους

Αυτό που προκαλεί κατά 99,9% το φάγωμα των νυχιών είναι το άγχος. Άρα πάρε μια μπάλα άγχους για να κρατάς τα χέρια σου απασχολημένα και να αποβάλλεις ευχάριστα το άγχος σου.


Κάνε συχνά manicure

Τέλος, αν υπάρχουν λιγότερες παρανυχίδες στα δάχτυλα σου και τα νύχια σου είναι κοντά, θα υπάρχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες στο να τα δαγκώσεις. Άσε που αν είναι και βαμμένα δεν θέλεις τα δόντια σου να γεμίσουν με χρώμα και κομματάκια.

Negative Manicure

Μετά το see through η νέα τάση της μόδας στα νύχια είναι το negative manicure.... Αφήστε λοιπόν την φαντασία σας ελεύθερη και αφεθείτε στα σχέδια και τις έντονες διαφάνειες....