Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Κώστα Βάρναλη 14 Νέα Ιωνία 2102724074, Αττική, Greece

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Επιτέλους βρέθηκε κάποιος να αναδημιουργήσει το βουρτσάκι που χρησιμοποιούμε για το βάψιμο των νυχιών μας.

Τα βερνίκια νυχιών έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια με τα διάφορα brands να κυκλοφορούν διαφόρων ειδών μπουκαλάκια, χρώματα και μεθόδους εφαρμογής. Μόνο ένα πράγμα, όμως, δεν έχει υποστεί καμία αλλαγή και αυτό είναι το βουρτσάκι.


Η αμερικανική εταιρία Julep, όμως, είπε να το τολμήσει και έτσι δημιούργησε το Plie Wand, ένα μαγνητικό πραγματάκι το οποίο μπορεί εύκολα με το μαγνήτη που έχει να κολλήσει σε κάθε καπάκι βερνικιού Julep. Η ιδέα είναι ότι το εύχρηστο αυτό πραγματάκι μπορεί να σε βοηθήσει να κοντρολάρεις πολύ πιο εύκολα το βουρτσάκι σου ειδικά όταν χρησιμοποιείς το χέρι που σε δυσκολεύει περισσότερο.


Η αλήθεια είναι πως αν είσαι “ειδικός” στο βάψιμο τωn νυχιών τότε δεν έχεις καμία δυσκολία στο να βάφεις τα νύχια σου με τον κλασικό τρόπο και το κλασικό βουρτσάκι. Αν είσαι, όμως, καινούργια στο χώρο και χρειάζεσαι λίγη βοήθεια τότε το μαγνητάκι αυτό ίσως μπορεί να σε βοηθήσει.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

15 πράγματα που πρέπει να ξερες για τα νύχια σου

Όλες νομίζουμε ότι το κόψιμο των νυχιών, το μανικιούρ - πεντικιούρ και η περιστασιακή περιποίηση είναι αρκετή, αλλά...
Ισως τα πράγματα να είναι πιο περίπλοκα με τα νύχια μας. Ίσως η περιστασιακή περιποίηση να μην είναι αρκετή.
Τα νύχια είναι κάτι παραπάνω από το μέρος που βάφουμε με το βερνίκι και γι΄αυτόπρέπει να τα προσέχουμε πολύ. Διαβάστε 15 πράγματα που ίσως να μην ξέρατε για τα νύχια σας...


1. Τα νύχια των χεριών μακραίνουν κατά μέσο όρο 3.5 χιλιοστά ανά μήνα, σε αντίθεση με των ποδιών που μακραίνουν κατά 1.6. Τα νύχια στο κυρίαρχο χέρι μας μακραίνουν γρηγορότερα.

2. Οι λευκές κηλίδες στα νύχια υποδεικνύουν ανεπάρκεια ασβεστίου. Πιο κοινός μύθος δεν υπάρχει. Η αλήθεια είναι ότι οι λευκές κηλίδες είναι αβλαβείς και το το πιο πιθανό είναι να αποτελούν σημάδια από  κάποιο μικρό τραύμα, όπως ακριβώς θα έδειχνε, άμα πιέζατε με δύναμη κάτι πλαστικό.

3. Τα νύχια είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό με τα μαλλιά. Από την πρωτεϊνη κερατίνη. Φυσικά με έναν διαφορετικό τρόπο. Επομένως, ό,τι τρόφιμα είναι καλά για τα μαλλιά σας, το ίδιο είναι και για τα νύχια σας. Μια ποικίλη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά φρούτα και λαχανικά, πρωτεΐνες και μέταλλα είναι το κλειδί για υγιή νύχια και μαλλιά. Υγιεινά έλαια και λίπη είναι επίσης αναγκαία για να κρατήσει το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια ενυδατωμένα και ισχυρά.
4. Τα νύχια των ανδρών μεγαλώνουν πιο γρήγορα από τα νύχια των γυναικών. Πιθανή εξαίρεση, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

5. Τα νύχια είναι αυτό που διαχωρίζει τα πρωτεύοντα από τα υπόλοιπα θηλαστικά.

6. Το δάγκωμα των νυχιών είναι μία νευρική συνήθεια, όπως το στρίψιμο των μαλλιών ή το χτύπημα των δοντιών. Ενώ είναι σε ένα μεγάλο βαθμό ακίνδυνο, οι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία είναι οι λοιμώξεις το δέρματος. Περίπου τα μισά παιδιά από 10-18 ετών τρώνε τα νύχια τους, μια συνήθεια που κόβεται περίπου μετά τα 30.

7. Θα πρέπει να αφήνετε τα νύχια σας να "αναπνέουν" μεταξύ των μανικιούρ και πεντικιούρ. Αν και οι περισσότερες έχουμε καθιερωμένο εβδομαδιαίο ραντεβού για βάψιμο σύμφωνα με τις τάσεις και τα βερνίκια στα νύχια, αυτά ως ζωντανοί ιστοί χρειάζονται οξυγόνο και ο τρόπος που το λαμβάνουν είναι μέσω της επιφάνειάς τους, αυτής ακριβώς που βάφουμε πολύ συχνά. Όταν τα γυαλίζουμε, δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να καταπολεμήσουν μολύνσεις. Επίσης, το πολύ συχνό μανικιούρ μπορεί να τα στεγνώσει και να τα κάνει λιγότερο ανθεκτικά.

8. Τα νύχια μας είναι το παράθυρο προς το υπόλοιπο σώμα μας. Ένας πολύ καλός δερματολόγος μπορεί κοιτώντας τα να διαβάσει πολλά για την υγεία σας.

9. Τα νύχια μεγαλώνουν πιο γρήγορα το καλοκαίρι από ότι το χειμώνα. Διαφορετικές εποχές του χρόνου, καθώς και η ηλικία σας ή τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα ανάπτυξης των νυχιών σας.
10. Υπάρχει λόγος που δεν μπορούμε να αντέξουμε τον ήχο από τα νύχια μας σε έναν μαυροπίνακα. Ο ήχος χτυπάει μια πάρα πολύ ενοχλητική συχνότητα. Το πρόβλημα μπορεί να έχει ακόμα και ψυχολογική συνιστώσα, αφού συμμετέχοντες σε έρευνα είπαν ότι ήταν ένας πολύ δυσάρεστος ήχος, όταν τους ενημέρωσαν από που προέρχονταν σε αντίθεση με εκείνους που δεν είπαν το ίδιο, καθώς είχαν πληροφορηθεί ότι ήταν μια μουσική σύνθεση.

11. Τα πετσάκια έχουν καλό σκοπό και για τον λόγο αυτό είναι πολλοί οι ειδικοί συνιστούν να μην τα αφαιρούμε. Ο λόγος είναι ότι η επιδερμίδα είναι εκεί για να σφραγίσει την υγρασία του περιβάλλοντος και τα μικρόβια έξω από το σώμα. Στην περίπτωση που τα κόβουμε χρειάζεται προσοχή και να αφήνεται στην περιοχή, όσο πετσάκι γίνεται.

12. Η σκληρότητα των νυχιών είναι κυρίως γενετική. Το συχνό πλύσιμο των χεριών, το πλύσιμο των πιάτων χωρίς γάντια, τα συχνά μανικιούρ και τα πολλά απολυμαντικά είναι όμως επίσης ένοχα. Για να προστατεύσετε τα χέρια σας χρησιμοποιήστε μια παχιά κρέμα χεριών και νυχιών.

13. Περίπου το 10% των δερματολογικών καταστάσεων σχετίζονται με τα νύχια.

14. Το άγχος μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των νυχιών. Το χρόνιο στρες και η κούραση "εμποδίζει" τα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στα νύχια, αλλά και τα μαλλιά.


15. Τα νύχια σας χρειάζονται αίμα για να επιβιώσουν, γι΄αυτό και πολλές φορές πέφτουν μετά από έναν τραυματισμό. Αν ο τραυματισμός είναι κοντά στη ρίζα του νυχιού, κάτω από την επιδερμίδα, μπορεί να αφήσει μόνιμο σημάδι ή να μην μεγαλώνει το νύχι σωστά.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Τα μυστικά της αποτρίχωσης στο σπίτι

Ξυράφι, χαλάουα, κρέμα, αποτριχωτική μηχανή; Έχεις χαθεί στις επιλογές; Δεν υπάρχει λόγος!

Μάθε όλα τα μυστικά για τέλεια αποτρίχωση στο σπίτι για δερματάκι σαν μωρού! Τώρα που καλοκαιριάσαμε εσύ ετοιμάζεσαι για εξορμήσεις στις παραλίες αλλά έχεις ένα βασικό πρόβλημα: τις αντιαισθητικές τριχούλες που κοσμούν όλο το σώμα σου από τις μασχάλες μέχρι τον αστράγαλο. Κερί, ξυράφι, κρέμα ή λέιζερ; Ότι και αν διαλέξεις το βασικό είναι να έχεις και σούπερ επιδερμίδα μετά την αποτρίχωση! Διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τέλεια αποτρίχωση στο σπίτι!
Χαλάουα, η μαγική: Αν θέλεις να απαλλαχτείς για πολύ καιρό από τις αντιαισθητικές τριχούλες σε όλο σου το σώμα από τις μασχάλες μέχρι τα πόδια, τότε δεν έχεις παρά να επενδύσεις στη χαλάουα. Μπορεί στην αρχή και αν δεν έχεις συνηθίσει να πονέσει λιγάκι παραπάνω-τουλάχιστον σε σχέση με το ξυράφι- αλλά τουλάχιστον θα κάνεις πολύ καιρό να δεις τρίχα! Για τέλειο αποτέλεσμα και στο σπίτι -γιατί ποια έχει λεφτά για να τρέχει σε αισθητικό;-άπλωσε την προς την κατεύθυνση της τρίχας έτσι ώστε να πάριε όλες τις τριχούλες ενώ εσύ βάζεις όλη σου τη δύναμη για να τραβήξεις τις τρίχες μακριά με αντίθετη φόρα.
Αν θέλεις κάτι όσο πιο φυσικό μπορείς να βρεις τότε δεν έχεις παρά να την φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι. Θα χρειαστείς: 3 κουταλιές σούπας νερό, 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 3 κουταλιές σούπας λεμόνι και 1 κουταλάκι μέλι. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπρίκι και τα αφήνεις μέχρι να πάρουν χρωματάκι. Μόλις πάρει χρώμα την ρίχνεις σε μια κρύα επιφάνεια και την αφήνεις να κρυώσει. Άρχισε να την ξεκολλάς μετά και να την δουλεύεις με τα χεράκια σου και ξεκίνα να αφαιρείς τις τριχούλες σου!
Αποτριχωτικές μηχανές είναι μια ακόμη... οδυνηρή λύση που όμως είναι πολύ καλή και κρατάει μέχρι και ένα μήνα. Αν δεν θέλεις να κυκλοφορείς με ένα ξυραφάκι στο χέρι και θέλεις η αποτρίχωση σου να κραo!
τήσει τότε δεν έχεις παρά να ενδώσεις στην λύση της αποτριχωτικής μηχανής που μπορεί να κοστίζει κάτι παραπάνω από το αναλογικό ξυραφάκι όμως αφαιρεί την τρίχα από το βάθος και εξασφαλίζει αποτέλεσμα που διαρκεί πολύ περισσότερο
Το ξυράφι παραδέξου το είναι ο καλύτερος σου φίλος εδώ και πάρα πολλά χρόνια! Το ξυράφι είναι μια οικονομική και γρήγορη λύση και σίγουρα το έχεις χρησιμοποιήσει αφού είναι πολύ εύκολο στη χρήση και είναι η πιο οικονομική και βολική λύση. Αν δε σε πειράζει το ότι οι τριχούλες θα πεταχτούν πάλι σε 3-4 μέρες τότε έχει πάντα μαζί σου το ξυραφάκι σου! Αντί για τα συμβατικά ξυραφάκια προτίμησε εκείνα με κλίση και ανταλλακτικά λεπίδων που είναι ακόμη πιο σούπερ!
Αποτριχωτικό λέιζερ: το λέιζερ είναι η ιδανική επιλογή που θα σου λύσει τα χέρια αφού θα ξεχάσεις πώς είναι οι τρίχες! Το λέιζερ είναι ένα μηχάνημα που με το φως που παράγει καταστρέφει την τρίχα από τη ρίζα του χωρίς επιπτώσεις. Έχε κατά νου ότι η αποτρίχωση με λέιζερ είναι ότι πιο ακριβό κυκλοφορεί αφού η μέση επίσκεψη μπορεί να κοστίζει από 30 έως 80 με 100 ευρώ ενώ ανάλογα με την τρίχα θα πρέπει να μάθεις πόσες επισκέψεις θα χρειαστείς για να απαλλαγείς μια για πάντα από τις ανεπιθύμητες τριχούλες!
Η κρέμα της αποτρίχωσης είναι μια πολύ εύκολη λύση αφού ούτε ραντεβού στην αισθητικό απαιτεί ούτε να δώσεις και ένα εκατομμύριο για αποτρίχωση. Μια εύκολη λύση αρκεί η τρίχα σου να μην είναι πολύ σκληρή και αρκεί να μπορείς να κουμπαντάρεις καλύτερα την σπάτουλα και να απαλλαγείς μια και καλή από τις ανπιθύμητες τριχούλες!

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μυτερά νύχια

Τα μακριά μυτερά νύχια, είναι μόδα και αυτή την Άνοιξη; Μήπως παραπέμπουν σε κάτι φτηνό;


Είναι ακόμα μόδα, ναι! Ανεξαρτήτως από το αν τα αγαπάτε ή τα μισείτε, υπάρχουν ακόμα. Ίσως δείχνουν εξαιρετικά τολμηρά ή επιθετικά για τα γούστα σας. Ενδεχομένως να μην είναι, ότι πιο εύκολο να τα διατηρήσεις, γιατί μπορεί η ποιότητα του νυχιού σας να μην το επιτρέπει – αν είναι μαλακό το νύχι, δεν μπορείτε να έχετε αυτά τα νύχια. Οι περισσότερες παρ’ όλα αυτά αγαπούν τα κοντά νύχια και αργά ή γρήγορα, αυτή η τάση θα εξαφανιστεί. Για όσο διάστημα ακόμα όμως θα υπάρχουν, θα πρέπει να γνωρίζεται πως σίγουρα πρόσθεσαν μια σέξι πινελιά. Στο grunge look, προφανώς και είχαν να προσθέσουν μια glamorous νότα. Για τους τόσους άνδρες της μόδας- και εννοώ τους σχεδιαστές – τα μυτερά νύχια, να πρόσθεταν το σέξι άγγιγμα που επιθυμούσαν στις δημιουργίες τους. Πιθανότατα να έχουν την ίδια επίδραση με τα ψηλοτάκουνα. Κάποιες μαζί τους, μπορεί να αισθάνονται ακαταμάχητες.

Δημιουργήθηκε από Φαίη Γκαϊνά

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Αν κάθε φορά που βάφεις τα νύχια σου καταλήγεις να έχεις βάψει και το περισσότερο δέρμα γύρω από αυτά δες ένα πολύ απλό tip για να βάφεις από’δω και πέρα μόνο τα νύχια σου!

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγη βαζελίνη και μπατονέτες.

Δες πώς να το κάνεις..

1. Βούτα μία μπατονέτα στη βαζελίνη και πέρνα με αυτήν το δέρμα γύρω από τα νύχια σου προσεκτικά για να μην ακουμπήσεις τα νύχια.
2. Βάψε τα νύχια σου ως συνήθως και περίμενε να στεγνώσουν.
3. Χρησιμοποίησε μία καθαρή μπατονέτα για να καθαρίσεις τα υπολείμματα από τη βαζελίνη.


Βάζοντας βαζελίνη γύρω από τα νυχια σου ακόμα και αν βάψεις με το βερνίκι σου το δέρμα γύρω από αυτά αυτό θα κολλήσει πάνω στη βαζελίνη και δε θα περάσει στο δέρμα σου. Έτσι έχεις κάθε φορά ένα τέλειο μανικιούρ.

Ένα χρήσιμο tip για να βάψεις τα νύχια σου στο... άλλο χέρι!


Αριστερόχερας ή δεξιόχειρας αν το μανικιούρ στο σπίτι σε παιδεύει γιατί δεν μπορείς να βάψεις καλά τα νύχια με το άλλο σου χέρι, σου έχουμε τη λύση...
 Είναι κρίμα να έχεις εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα σύνεργα για να περιποιηθείς τα χέρια σου στο σπίτι και το αποτέλεσμα να είναι σκέτη καταστροφή στο ένα από τα δυο χέρια! Δες τι μπορείς να κάνεις...
1. Kάθισε μπροστά από ένα τραπέζι και φέρε το χέρι σου μπροστά σου παράλληλα με το σώμα σου.
2. Έχε το μπουκαλάκι με το βερνίκι κοντά και βάλε στο πινελάκι την απαιτούμενη ποσότητα.
3. Άπαξ και το πινέλο ακουμπήσει το νύχι σου τράβηξε το πινέλο στην ευθεία ώστε να σχηματίσεις ίσια γραμμή. Γαι να πετύχεις την καμπυλότητα που απαιτείται για να βαφτεί σωστά το νύχι, όταν ξεκινάς να απλώσεις το χρώμα, πιέσε ελαφρά το πινελάκι ώστε να "ανοίξει" και να βάψει και τα πλαινά σημεία χωρίς να χρειαστεί να το κουνήσεις.

 Έτσι ο πινέλο θα κάνει για σένα τη δουλειά όπως πρέπει χωρίς να λερωθείς!

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Νύχια με τζελ. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα


Τα νύχια με gel είναι τεχνητά νύχια και μοιάζουν πολύ με τα φυσικά νύχια. Αυτά είναι λεπτά, διάφανα και ελαστικά και μπορούν να εφαρμοσθούν ακόμα και σε εγκυμονούσες γυναίκες. Το gel έχει πυκνή σύσταση και στεγνώνει με την βοήθεια ειδικής λάμπας UV.
Οι τιμές κυμαίνονται από 30 – 60 ευρώ και η συντήρηση κοστίζει περίπου 25 ευρώ.

Πλεονεκτήματα τζελ νυχιών:

1.Είναι η μοναδική μέθοδος που κάνει τα νύχια να φαίνονται τόσο φυσικά.
2.Το gel είναι άοσμο. 
3.Σπάνια, αποκολλάται από το νύχι.
4.Εάν έχεις την συνήθεια να τρως τα νύχια σου (τα νύχια δεν είναι για να τα τρώμε ε!), αυτή η μέθοδος θα σε βοηθήσει να μακρύνεις τα φυσικά σου νύχια και να δημιουργήσεις μεγαλύτερη βάση νυχιού.


Μειονεκτήματα τζελ νυχιών:

1.Θέλει αρκετό χρόνο για να τοποθετηθεί -- μία έσως μίαμιση ώρα.
2.Φεύγει μόνο με λιμάρισμα,(αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό αποφεύγεις και το ασετόν άμα το κάνεις με προσοχή για να μην έχεις τραυματισμό του νυχιού). 

3.Σε περίπτωση που σπάσει ή ραγίσει, θα πρέπει να αλλάξεις όλο το νύχι.




Θέλετε νύχια λαμπερά, λεία χωρίς πετσάκια;



Μπορείτε τώρα με τρόπο απλό και γρήγορο να αποκτήσετε τα πιο όμορφα χέρια! Φτάνει να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες!

Υλικά:
Μισό ποτήρι κρασιού λεμονι
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλιά σούπας σόδα μαγειρικής

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε καλά τα υλικά σας, ρίξτε τα σε μαι μικρή λεκανίτσα και μετά μουλιάστε τα χέρια σας εκεί μέσα για περίπου ένα τέταρτο. Μετά θα διαπιστώσετε ότι τα πετσάκια έχουν μαλακώσει τόσο πολύ που ακόμα και με μια απλή λίμα μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε. Το αποτέλεσμα; Καταπληκτικό!κτήσετε τα πιο όμορφα χέρια! Φτάνει να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες!



Tip !!! Πώς μπορώ να φωτίσω κάποιο βερνίκι, το οποίο δείχνει θαμπό επάνω μου;





Είναι σύνηθες το φαινόμενο, να αγοράζουμε κάποια απόχρωση βερνικιού, η οποία στην πορεία αποδείχτηκε κάπως άτονη επάνω μας. Το λευκό βερνίκι στην προκειμένη, μπορεί να βοηθήσει. Χρησιμοποιείστε λοιπόν, το λευκό βερνίκι, προκειμένου να φωτίσετε το χρώμα του βερνικιού σας. Τοποθετώντας το ως βάση, σε κάποιο άλλο βερνίκι, μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ένταση στην απόχρωσή του – αυτό για τις περιπτώσεις που το προϊόν στο μπουκάλι δείχνει περισσότερο έντονο, απ’ ότι στα νύχια σας.
 


Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Πέθανε επειδή έτρωγε τα νύχια του!

Ο Βρετανός ερασιτέχνης διαιτητής έπαθε σηπτική λοίμωξη και έχασε τη ζωή του.
Ο Τζον Γκάρντενερ βρήκε τραγικό θάνατο από καρδιακή προσβολή γιατί έτρωγε τα νύχια του μέχρι να ματώσουν. Η κακή του συνήθεια, οδήγησε το άτυχο 40χρονο σε μόλυνση που προκάλεσε καρδιακή προσβολή.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αλλά δυο εβδομάδες αργότερα πέθανε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τζον έπασχε από κατάθλιψη και ήταν διαβητικός. Ο Τζον είχε χάσει το πόδι του το 2011 λόγω διαβήτη και προσπαθούσε να διοχετεύσει κάπου το άγχος του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror η μητέρα του Τζον δήλωσε πως οι γιατροί θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι παραπάνω ώστε να σωθεί η ζωή του γιου της.Ένας εκπρόσωπος από το νοσοκομείο Wrightington Wigan and Leigh δήλωσε : «Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Τζον και πρόσθεσε:«Πάντα προσπαθούμε να παρέχουμε αποτελεσματική θεραπεία και φροντίδα σε όλους τους ασθενείς μας.Είναι σαφές από τα στοιχεία που δόθηκαν  ότι ο Τζον έλαβε ένα υψηλό επίπεδο θεραπείας»
Ο ιατροδικαστής Alan Walsh δήλωσε : «Αυτός ο θάνατος προκαλεί μεγάλη θλίψη σε όλους μας. Πιστεύω ότι ο Τζον είχε μια δύσκολη ζωή μετά τη διάγνωση του διαβήτη δεδομένου του γεγονότος ότι έπρεπε να χτυπάει ενέσεις μια ή δυο φορές την ημέρα»

 newsbeast.gr

Πηγή:http://maidanoi.com/pethane-epidi-etroge-ta-nichia-tou/#ixzz2w3bEO8vZ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

8 ασυνήθιστοι τρόποι για να χρησιμοποιείς το διάφανο βερνίκι νυχιών

Είναι πολύ πιθανό να έχεις μερικά οvercoat διάφανα βερνίκια για τα νύχια, τα οποία λογικά βρίσκονται γύρω από το σετ του μανικιούρ σου, είτε πρόκειται για ένα γρήγορο στεγνωτικό ή είτε απλώς για ένα διάφανο στεγνωτικό. Ήρθε λοιπόν η ώρα να διευρύνεις τους ορίζοντες σου σχετικά με τις δυνατότητες του διάφανου βερνικιού και σε άλλους τομείς , από τα έπιπλα μέχρι τα ρούχα.
Θέλεις να λοιπόν να έχεις στην κατοχή σου ένα τουλάχιστον διάφανο βερνίκι νυχιών γιατί . . 
1. Κάνεις τις ετικέτες να μην μουτζουρώνονται και επιπλέον γίνονται ανθεκτικές στο νερό από τη σφράγιση των δεικτών και το χρώμα . Αυτό έρχεται είναι πολύ καλό ειδικά όταν επισημαίνονται ημερομηνίες λήξης στα καλλυντικά σου.
2. Σταματάει το σκίσιμο στο καλσόν. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να φορέσεις τις φθαρμένες κάλτσες σου , ακόμα και μετά από ένα μικρό σκισιματάκι.
3. Διατηρεί τα κουμπιά από το ξήλωμα. Απλά πέρασε τα νήματα στο κέντρο με λίγο βερνίκι για ενίσχυση.
4 Εξαλείφει τους λεκέδες- δαχτυλίδια στο μπάνιο.  Απλά πέρασε με το βερνίκι το κάτω μέρος των μεταλλικών σου δοχείων ( σπρέι για τα μαλλιά , κρέμα ξυρίσματος , κ.λπ. ) για να επιβραδύνεις την εξέλιξη της σκουριάς και να κρατήσεις αυτές τις αντιαισθητικές κόκκινες κηλίδες εκτός.
5. Ενισχύει τις σφραγίδες στον φάκελο, έτσι ώστε πλέον σημαντικά έγγραφά σου (λογαριασμοί , ερωτικά γράμματα , και τα παρόμοια) να παραμένουν ασφαλή.
6. Κάνει τα σπίρτα αδιάβροχα: Εφάρμοσε λίγο διάφανο βερνίκι στις άκρες των σπίρτων για να τα κρατήσεις ασφαλή από την υγρασία . Αυτό είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο εάν πας κάποια εκδρομή και το φως των κεριών είναι αναγκαίο για κάποιο πικ-νικ.
7. Αποτρέπει τα νύχια από το να σκουρύνουν  γεγονός  που προκαλείται από βαθύτερα -τονισμένα βερνίκια. Ενώ το κίτρινο βερνίκι νυχιών είναι όμορφο για το καλοκαίρι, τα κίτρινα νύχια από την άλλη δεν είναι. Χρησιμοποίησε ένα διάφανο βερνίκι νυχιών σαν μια προστατευτική επίστρωση βάσης για την πρόληψη του κιτρινίσματος . Ακόμα καλύτερα , το διάφανο βερνίκι διατηρεί μανικιούρ σου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σκέψου το σαν ένα από αυτά τα επιπλέον βήματα ομορφιάς που αξίζουν απολύτως τον κόπο.

8 Ανακουφίζει από τον κνησμό στην περίπτωση που σε τσιμπήσει κάποιο έντομο: μπορεί να μην πρόκειται για μία πραγματικά επιστημονική θεραπεία ωστόσο λειτουργεί εφόσον δεν έχει ανοιχτές γρατσουνιές.

tip για γρήγορο στενό βερνίκι σε 2 λεπτάκια !!!

Έβαψες τα νύχια σου σε χρόνο dt?  ε !και?! ... πρέπει τώρα να περιμένεις να στεγνώσουν αρκετή ώρα για να μπορέσεις να συνεχίσεις τις υποχρεώσεις σου. 
Όχι πια ....Θα σας πω ένα μυστικό για να στεγνώσουν σε 2 λεπτάκια !!! Ναι ναι σε 2 μόνο λεπτά... 
Αυτό που έχεις να κάνεις είναι πολύ απλό,  μόλις περάσεις την τελευταία εφαρμογή του top coat, άπλωσε με ένα πινελάκι μερικές σταγόνες baby oil σε κάθε νύχι στην συνέχεια βούτηξε τα χέρια σου σε μία λεκανίτσα με κρύο νερό για 2 λεπτάκια και........ ΕΤΟΙΜΗ !!!!
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε !!!!  ;))

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Μακάρι να είχαν την θέληση της όλοι ......



Οι γονείς της Έμιλυ, της έδειξαν φωτογραφίες με παιδάκια που έπασχαν από καρκίνο και της είπαν ότι τα μαλλιά της θα μπορούσαν να γίνουν περούκα γι'αυτά.

Μήπως θα έπρεπε να ακολουθήσουμε και εμείς το παράδειγμα του μικρού κοριτσιού , που στην ουσία δεν είναι καθόλου "μικρό" ....






Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τα πιο ανοιξιάτικα nail polish για να εντυπωσιάσεις!



Επιτέλους, ήρθε η άνοιξη και μαζί της έφερε τα πιο fashionable και χρωματιστά μανικιούρ. Αν, λοιπόν, η διάθεσή σου δεν μπορεί να αντέξει άλλο κόκκινο, μπορντό ή οποιαδήποτε άλλη σκούρα απόχρωση manicure, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις τα νέα ανοιξιάτικα χρώματα. Το ροζ σε όλες του τις αποχρώσεις, το κοραλλί, το λευκό, το χρώμα της μέντας, αλλά και το τιρκουάζ είναι τα χρώματα τα όποια θα πρωταγωνιστήσουν στα ράφια των καταστημάτων αυτή τη σεζόν.


Με ποιο τρόπο να περιποιηθείς τα νύχια σου αν είναι ξηρά


Τα ξηρά νύχια είναι για πολλές γυναίκες σοβαρό ζήτημα, καθώς σχηματίζουν αρνητική εντύπωση στους άλλους, ακόμη κι αν το σύνολο της εμφάνισής τους είναι προσεγμένο. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για το γεγονός του γάμου, όπου μόνο η τελειότητα είναι αρκετή.

Αν τα νύχια σας είναι εύθραυστα, ραγισμένα, λεπτά ή με πτυχώσεις τότε το πρόβλημά σας μπορεί να είναι η ξηρότητα. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκληθεί από μια σειρά πραγμάτων, όπως η χρήση δραστικών χημικών ουσιών, τα εργαλεία μανικιούρ, η έλλειψη γαντιών ή ακόμη και απλή γήρανση.

Ευτυχώς, το πρόβλημα είναι αρκετά εύκολο στη θεραπεία εφ 'όσον είστε πρόθυμες να πάρετε τα μέτρα σας γι αυτό.

Θα χρειαστείτε ένα προϊόν ενυδάτωσης ή βαζελίνη και μια λοσιόν χεριών.

Ενυδατώνει τα νύχια σας την ώρα του ύπνου. Οι λιπαρές κρέμες ή η βαζελίνη λειτουργούν πολύ καλά. Κάποιοι προτείνουν ακόμη και επάλειψη των χεριών με βαζελίνη και τύλιγμα με ειδικά βαμβακερά γάντια στο κρεβάτι.

Μουλιάστε τα νύχια σας σε λάδι για λίγο. Το ελαιόλαδο λειτουργεί θαυμάσια, και το ίδιο μπορούν να επιτύχουν τα λάδια μπάνιου και σώματος, αν και θα χρειαστεί να αραιώσετε τα έλαια μπάνιου, πριν απολαύσετε την περιποίηση που θα σας προσφέρουν.

Αποφύγετε την υπερβολική χρήση ασετόν, καθώς το ασετόν ξηραίνει τα νύχια σας. Εάν αγαπάτε το βερνίκι σας πάρα πολύ και θέλετε να βάφετε ανελλιπώς τα νύχια σας, προσπαθήστε να βρείτε ένα remover χωρίς ακετόνη.

Φοράτε πάντοτε τα γάντια σας όταν καθαρίζετε με χημικές ουσίες ή πλένετε τα πιάτα. Τα νύχια και τα χέρια σας θα σας ευχαριστούν γι αυτό.

Αν τα νύχια σας παραμένουν ξηρά, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στον γιατρό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα επίμονα ξηρά νύχια μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα κάποιας ασθένειας ή ανεπάρκειας.

Ανεξαρτήτως της θεραπείας, θα πρέπει να φοράτε κρέμα τακτικά για να προφυλάξετε τα χέρια και τα νύχια σας από την ξηρότητα. Ένας συνδυασμός αντηλιακών λοσιόν είναι απολύτως απαραίτητος για την υγεία των χεριών σας και ιδιαίτερα ένα φυσικό προϊόν αποτελεί ακόμα καλύτερο μπόνους.

Αποφύγετε το μόνιμο μανικιούρ αν έχετε ξηρά νύχια. Μάθετε να αγαπάτε τα νύχια σας με τη φυσική, υγιή τους εμφάνιση, καθώς ένα εξεζητημένο ακρυλικό μανικιούρ θα σας τη στερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως.

Κρατήστε το ακρυλικό για πολύ ειδικές περιπτώσεις, αν δεν μπορείτε να το στερηθείτε καθόλου.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Μανικιούρ με …πούπουλα! Το επόμενο μεγάλο trend

Τον τελευταίο χρόνο περίπου, οι υφές στα νύχια είναι must. Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά μια επανάληψη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν: νύχια από δέρμα, νύχια από βελούδο, νύχια από χαβιάρι και πάει λέγοντας! Το τελευταίο μεγάλο trend, που ακόμη δεν έχει έρθει στην Ελλάδα αλλά οφείλω να σας ενημερώσω, είναι το μανικιούρ από πούπουλα. Το βερνίκι με το feather effect λέγεται Feather (λογικό), είναι της Nails Inc. και όταν λίγες μέρες πριν το ανέβασε για πρώτη φορά στο eshop της, εξαντλήθηκε μέσα 12 ώρες!
Το βερνίκι Feather κυκλοφορεί σε τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις, ενώ ο Sam Heath, marketing manager της Nails Inc. δήλωσε ότι τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει βερνίκι με effect τζιν!

Μανικιούρ με… φτερά και πούπουλα: Θα εκπλαγείτε!


Πρόκειται για ένα πρωτότυπο, πανεύκολο αλλά πολύ εντυπωσιακό μανικιούρ που βασίζεται στη χρήση των φτερών και των πούπουλων. Δείτε πως μπορείτε να το κάνετε μόνη σας!
Η διαδικασία είναι η εξής:
1. Απλώστε στο νύχι σας μια βάση, αφήστε τη να στεγνώσει και στη συνέχεια περάστε δύο λεπτές στρώσεις από το μανό που επιθυμείτε.
2. Όσο είναι ακόμα υγρό το δεύτερο χέρι, τοποθετήστε προσεκτικά από πάνω το φτερό – πούπουλο και πιέστε απαλά για να κολλήσει.
3. Στη συνέχεια κολλήστε με ένα ξυλάκι το φτερό στις γωνίες.
4. Πάρτε ένα μικρό ψαλιδάκι και κόψτε ότι περισσεύει.
5. Απλώστε ένα χέρι από top coat που στεγνώνει γρήγορα.
6. Όταν στεγνώσει, λιμάρετε τις άκρες με απαλές κινήσεις προς τα κάτω για να φύγει ότι περισσεύει.
7. Αφού τελειώσετε με το λιμάρισμα, περάστε άλλο ένα χέρι από top coat και είστε έτοιμη.
*Φτερά διακόσμησης θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας.

Aliki's natural nail spa: "Αλμυρό" manicure !!! (SALT Nail Art! !)

Aliki's natural nail spa: "Αλμυρό" manicure !!! (SALT Nail Art! !): Το 3D nail art τα τελευταία χρόνια έχει γίνει από τα αγαπημένα trends των γυναικών. Έχω λοιπόν να σας προτείνω μια πρωτότυπη ιδέα για...

Τα χέρια προδίδουν την ηλικία ?


Καμιά φορά το ξεχνάμε, αλλά τα χέρια μας είναι αρκετά συχνά ο καθρέπτης της ηλικίας μας. Περιποιηθείτε τα με το σωστό τρόπο για να αποφύγετε τα πρόωρα σημάδια γήρανσης και να κρύψετε χρόνια.

Το πάνω μέρος του καρπού είναι ο καθρέπτης της πραγματικής μας ηλικίας – αν όμως το προσέξετε και περιποιείστε σωστά τα χέρια σας θα το αποφύγετε. Διαβάστε πως:
1. Να φοράτε πάντα γάντια όταν κάνετε δουλειές ή έρχεστε σε επαφή με απορρυπαντικά.
2. Προτιμήστε κρεμοσάπουνα με ενυδατικά συστατικά και όχι έντονα σαπούνια για να πλένετε τα χέρια σας. Έτσι θα αποφύγετε την ξηροδερμία που συχνά παρουσιάζει το δέρμα στα χέρια.
3. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε μην ξεχάσετε να απλώσετε μια κρέμα χεριών. Προτιμήστε μια με συστατικά κατά της γήρανσης του δέρματος.
4. Πριν φύγετε από το σπίτι μην ξεχνάτε να απλώνετε λίγη αντηλιακή κρέμα, μόνο στο πάνω μέρος του καρπού. Έτσι θα αποφύγετε τις πανάδες και δυσχρωμίες.
5. Να περιποιείστε τα χέρια σας κάνοντας peeling 2-3 φορές την εβδομάδα. Ένα ωραίο peeling είναι η ζάχαρη με το μέλι. Η ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το μέλι ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα. Αφού κάνετε την απολέπιση αφήστε το μείγμα σαν μάσκα για 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε.
6. Όταν κάνετε μια μάσκα προσώπου, απλώστε λίγη και στο πάνω μέρος του καρπού. Οποιαδήποτε μάσκα θα βελτιώσει την κατάσταση του δέρματος στα χέρια.
7. Τα νύχια σας πρέπει να είναι πάντα περιποιημένα και με χρώμα υγείας – τα κιτρινισμένα νύχια κάνουν τα σημάδια της γήρανσης πιο έντονα. Μια θεραπεία για όμορφα, γερά και λευκά νύχια είναι το λεμόνι. Βουτήξτε τα νύχια σε μισή κούπα λεμονιού για 7-10 λεπτά και 2-3 φορές την εβδομάδα.

Γερά νύχια: Υπάρχει λύση

Ακολουθείστε απλές συμβουλές για να έχετε πάντα δυνατά, υγιή νύχια, που δεν σπάνε ούτε ξεφλουδίζουν. Οι περισσότερες από εσάς αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα νύχια σας, εξαιτίας της έκθεσης των χεριών στην ξηρή ατμόσφαιρα που τα αφυδατώνει αλλά και στη συνεχή επαφή με νερό, τα απορρυπαντικά και άλλα χημικά. 
Ακολουθώντας μια απλή καθημερινή ρουτίνα περιποίησης καθώς και τις συμβουλές των ειδικών, μπορείτε να βρείτε τι κρύβεται πίσω από τα εύθραυστα νύχια σας και να τους χαρίσετε και πάλι δύναμη και υγεία.

Τα νύχια αποτελούνται από στιβάδες κερατίνης, της γνωστής πρωτεΐνης που αποτελεί το βασικό συστατικό του δέρματος και της τρίχας. Η ποιότητά της είναι γενετικώς καθορισμένη και διαφέρει από άτομο σε άτομο. Όσο το νύχι μεγαλώνει τα παλαιότερα κύτταρα κερατίνης ωθούνται προς τις άκρες. Τα νέα κύτταρα, που γεννιούνται στη βάση του νυχιού, προστατεύονται από ένα κομμάτι δέρματος τα γνωστά «πετσάκια» το οποίο πρέπει να είναι μαλακό και ελαστικό για να διατηρεί το νύχι γερό.

Πρέπει να προσέχετε τις παρανυχίδες. Είναι σημάδι ότι τα πετσάκια είναι τραυματισμένα, δε συγκρατούν την υγρασία που χρειάζονται τα νύχια, προκαλώντας έτσι αφυδάτωση ή και σπάσιμο. Δώστε βάση στα λευκά σημάδια που συνήθως οφείλονται σε μικροτραυματισμούς που μπορεί όμως να προκαλέσουν σπάσιμο του νυχιού. Τέλος οι μαλακές άκρες δημιουργούνται με την καθημερινή επαφή με το νερό και τα απορρυπαντικά.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι τα εξής: Αποφύγετε το νερό και φροντίστε να φοράτε λαστιχένια γάντια όταν πλένεις τα πιάτα, προτιμήστε τα προϊόντα που αφαιρούν το βερνίκι χωρίς ασετόν, το οποίο αφυδατώνει το νύχι, και προσπαθήστε να μην τρώτε τα νύχια σας. 

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας και απλώστε ενυδατική κρέμα και μία φορά την ημέρα περιποιήσου τα πετσάκια με ειδικό λάδι. 
Ενισχύστε τα μία φορά την εβδομάδα απλώνετε σε καθαρά, άβαφα νύχια σκληρυντικό βερνίκι. Ενισχύστε τον οργανισμό σας με ψευδάργυρο, καθώς υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία κυρίως ψευδάργυρο που ενισχύουν την κερατίνη στιβάδα και την κάνουν πιο ανθεκτική.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

"Αλμυρό" manicure !!! (SALT Nail Art! !)




Το 3D nail art τα τελευταία χρόνια έχει γίνει από τα αγαπημένα trends των γυναικών.
Έχω λοιπόν να σας προτείνω μια πρωτότυπη ιδέα για να κάνετε τρισδιάστατο εφέ στα νύχια σας χρησιμοποιόντας αλάτι. Ναι καλά διαβάσατε αλάτι.....
Η τεχνική είναι πανεύκολη!
Μόλις βάψετε τα νύχια σας με το χρώμα της επιλογή σας (κατά προτίμηση λευκό) πριν στεγνώσει ρίξτε πάνω τους χοντρό αλάτι. Έπειτα για λάμψη και σταθερότητα αλλά και για να μην λιώσει το αλάτι τελειώστε το manicure με top coat.

Παρατήρηση :

Όσες αναρωτιέστε αν μπορείτε να να κάνετε το ίδιο και με ζάχαρη, δεν έχετε από το να το δοκιμάσετε.
Όποια δοκιμάσει το SALT Nail Art! θα ήθελα να επικοινωνήσει μαζί μου να μου πει την εμπειρία της και αν της άρεσε.

Καλή επιτυχία κοριτσάκια μου !!!!

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αντίο στα κίτρινα νύχια



Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται από τα κιτρινισμένα νύχια, τα οποία οφείλονται στο γεγονός ότι το νύχι δεν αναπνέει...


Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω του συνεχούς βαψίματος ή της χρήσης λάθος προϊόντων βερνικιών. Ευτυχώς, ωστόσο, είναι ένα πρόβλημα που μπορείτε να λύσετε πάρα πολύ εύκολα, χρησιμοποιώντας ένα πολύ συνηθισμένο φυσικό υλικό, όπως το λεμόνι!



Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να στύψετε το λεμόνι και να περάσετε με λίγο από το χυμό του τα νύχια σας. Αν εφαρμόσετε αυτή τη μάσκα λίγες φορές θα δείτε πως τα νύχια σας θα αποκτήσουν ξανά το φυσικό τους χρώμα!



Προσοχή, πολύ σημαντική είναι η εφαρμογή μιας πολύ καλής βάσης πριν από το βερνίκι, η οποία θα βοηθήσει προληπτικά στο να μην κιτρινίσουν τα νύχια σας.

Ρεφλεξολογία: Ποιες ασθένειες φαίνονται στα χέρια μας;

Τα χέρια στην ρεφλεξολογία δουλεύονται συμπληρωματικά στη θεραπεία που κάνουμε στα πόδια. Τα αντανακλαστικά τους σημεία στα χέρια μοιάζουν με εκείνα των πελμάτων, οι παλάμες είναι ουσιαστικά μια μικρογραφία του ανθρώπινου σώματος.

Τα χέρια λόγω του ότι είναι ένα σημείο του ανθρώπινου σώματος που κουράζεται αρκετά, λόγω των καθημερινών εργασιών που κάνουμε με αυτά, δουλεύονται περισσότερο σε αντίθεση με τα πόδια που είναι κλεισμένα και προστατευμένα μέσα στα παπούτσια.
Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε ότι τα αντανακλαστικά σημεία στα χέρια βρίσκονται πιο βαθιά σε αντίθεση με εκείνα των ποδιών. 
Τα χέρια τα χρησιμοποιούμε κυρίως για περιστατικά που σχετίζονται με το πάνω μέρος του σώματος, για σημεία που βρίσκονται πάνω από το διάφραγμα. Χρησιμοποιούνται όπως και για τα πόδια για ανακούφιση. Αν υπάρχει ένας  τραυματισμός στα κάτω άκρα ή λείπει ένα μέλος χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση τα χέρια.Ας αναλύσουμε λίγο τον χάρτη ρεφλεξολογίας των χεριών. 
Τα δάχτυλα αντιστοιχούν στο κεφάλι. Το πρώτο δάχτυλο «είναι» ολόκληρο το κεφάλι, το δεύτερο και το τρίτο αφορούν τα μάτια, το τρίτο και το τέταρτο έχουν να κάνουν με τα αυτιά μας.Ακριβώς κάτω από τα δάχτυλα είναι η γραμμή του ώμου.Στα μαξιλαράκια βρίσκουμε τα πλευρά και τον θώρακα ενώ κάτω από τον αντίχειρα έχουμε όλα τα όργανα της κοιλιάς. Πάγκρεας, στομάχι… Κάτω από τα μαξιλαράκια έχουμε το έντερο. Παράλληλα με τον αντίχειρα είναι η σπονδυλική στήλη.Βάση αυτού του χάρτη οι ρεφλεξολόγοι κάνουμε μια ελαφριά μάλαξη στα χέρια και μετά αρχίζουμε και μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στα χέρια. Κάνουμε κυκλικές ή σταθερές πιέσεις στα σημεία και όπου υπάρχει πρόβλημα παρατηρούμε την ένταση ή τα μικρά πιασίματα και προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τον ασθενή από τον πόνο, από τα συμπτώματα της ασθένειας από την οποία μπορεί να υποφέρει. Σε περιπτώσεις έντονης ανάγκης όπου ο πόνος είναι πολύ έντονος προτιμούμε τη μάλαξη των χεριών από των ποδιών γιατί είναι πιο εύκολη η άμεση ανακούφιση.Μπορεί να πρόκειται για έναν πονοκέφαλο, ή για πονόδοντο. Η ρεφλεξολογία χεριών μπορεί να είναι χρήσιμη και για τη δυσκοιλιότητα, για ένταση στον αυχένα, αλλά μπορεί να είναι ευεργετική ακόμα και για το άγχος. Συγκεκριμένα το άγχος το εντοπίζουμε στη γραμμή του διαφράγματος και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό αν το συνδυάσουμε με την μάλαξη στο αυτί ή στο πόδι. 
Με τη ρεφλεξολογία φυσικά, δεν υποκαθιστούμε την ιατρική θεραπεία, αλλά συνδυαστικά με αυτή μπορούμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα (είναι καλό να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του ιατρού ειδικά σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν κάνει χειρουργείο ή άτομα με διαβήτη λόγου χάρη). Αρχικά υπάρχει μια ανακούφιση και μετά από 5 -6 συνεδρίες μπορούμε να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση όλο και πιο πολύ. Μια συνεδρία δεν κοστίζει πολύ, από 25 έως 35 ευρώ κυμαίνεται το κόστος.