Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Κώστα Βάρναλη 14 Νέα Ιωνία 2102724074, Αττική, Greece

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014


Αγαπημένες μου φίλες προσοχή ... προσοχή...

Τα τοξικά Τρίο σε Βερνίκι νυχιών !!!!



Μια νέα έκθεση δείχνει ότι πολλές δημοφιλείς μάρκες έχουν γυαλισμένο επάνω τους τύπους
Shelagh McNally
Νύχια των γυναικών είναι ένα από τα πιο εξοπλισμένες μέρη του σώματος. Εμείς χαστούκι για ψεύτικα νύχια, τα χρώματα του ουράνιου τόξου, κοσμήματα και αυτοκόλλητα χωρίς πολλή σκέψη. Αλλά θα πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε ό, τι είναι στο βερνίκι μας.

Εξετάζοντας νυχιών μας
Κατά τα τελευταία λίγα χρόνια, φύλακες στη βιομηχανία καλλυντικών έχει καεί η σφυρίχτρα για τα τοξικά έκθεση σε χημικές ουσίες στα σαλόνια νυχιών και προϊόντα περιποίησης νυχιών. Όταν Φωνές Γυναικών για τη Γη (WVE) http://www.womenandenvironment.org/ , μια οργάνωση της περιβαλλοντικής υγείας, δημοσίευσε την παραλειφθεί από την έκθεση, τρεις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε βερνίκια νυχιών εξετάστηκαν: τολουόλιο, φορμαλδεΰδη και διβουτυλο φθαλικό εστέρα (DBP). Και οι τρεις έχουν αποδειχθεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την υγεία των γυναικών, ειδικά με συχνή έκθεση.

Στην πραγματικότητα, μια έρευνα που διεξήχθη από την Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας για το 2005 βρέθηκε οκτώ μάρκες των προϊόντων νυχιών περιείχαν φορμαλδεΰδη, οι πέντε περιείχαν φορμαλδεΰδης, 37 περιείχαν τολουόλιο και 89 περιείχαν φθαλικό διβουτυλεστέρα.

Ευτυχώς, η έκθεση του Μαΐου του 2009, Σταδιακής Εξόδου του Τοξικό Trio , δημοσιεύτηκε επίσης από WVE (σε συνδυασμό με το Εθνικό Υγιεινή Nail Salon Alliance), δείχνει ότι η βιομηχανία καθαρισμό του πράξη. Πολλά από τα πιο δημοφιλή εμπορικά σήματα βερνίκι νυχιών έχουν σταματήσει σταδιακά τη τοξικό τρίο και αναφέρθηκαν στην WVE ότι τα προϊόντα τους είναι τώρα "τρεις-free." Αλλά όπως δείχνει η έκθεση, υπάρχουν ακόμα μερικά εταιρείες που χρησιμοποιούν δυνητικά επικίνδυνα σκευάσματα, ή ότι αρνήθηκε να ανταποκρίνονται σε έρευνα WVE σε όλα. Υπάρχει, επίσης, εξακολουθεί να είναι πολύ λίγα είναι γνωστά για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία του που εργάζονται σε ινστιτούτα αισθητικής.

Πριν επανεξετάσει τις μάρκες σας (και το αγαπημένο σας κομμωτήριο) πρέπει και τι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν, ας γυαλίσει επάνω στη χημεία μας.

Λείο φινίρισμα, αλλά αναπαραγωγική διαταραχή
Τολουόλιο είναι ένα διαυγές, άχρωμο υγρό που χρησιμοποιούνται συνήθως σε βερνίκι νυχιών, καθώς και σε χρώματα, διαλυτικά και μελάνια. Δίνει βερνίκι νυχιών ότι ωραίο απαλό φινίρισμα και βοηθά τα πάντα για να στεγνώσουν πιο γρήγορα. Αλλά όταν αυτό πτητικό χημικό απελευθερώνεται στον αέρα, προκαλεί συμπτώματα κεφαλαλγία, ζάλη, κόπωση και ερεθισμένα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. Τολουόλιο έχει βρεθεί επίσης να είναι τοξικό για τα νεφρά και το συκώτι και, ενδεχομένως, μια αναπαραγωγική διασπαστή. Είναι ιδιαίτερη ανησυχία για τις έγκυες γυναίκες, δεδομένου ότι μεταδίδονται στο έμβρυο μέσω του πλακούντα και στη συνέχεια πάνω στο βρέφος μέσω του μητρικού γάλακτος. Το τολουόλιο έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη.

Συντηρητικό με μια γροθιά
Η φορμαλδεΰδη είναι ένα συντηρητικό με μια ξεχωριστή μυρωδιά που κάθε μαθητής λυκείου βιολογίας θυμάται. Λειτουργεί ως ένα σκληρυντικό νυχιών και βοηθά να σταματήσει βερνίκι από το ξεφλούδισμα. Αλλά αυτό είναι γνωστό καρκινογόνο για τον άνθρωπο είναι ερεθιστικό για τα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. Η εισπνοή των αναθυμιάσεων συχνά οδηγεί σε βήχα και δύσπνοια, ενώ η έκθεση μέσω της επαφής με το δέρμα οδηγεί σε εξανθήματα και άλλους ερεθισμούς του δέρματος. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, κόπωση, ζάλη και δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού. Αυτή η χημική ουσία έχει επίσης απαγορευτεί στην Ευρώπη.

Λαμπερό νύχια με τιμή
Διβουτυλο φθαλικό εστέρα (DBP), που βρέθηκαν σε πλαστικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, τα χρώματα, τα φυτοφάρμακα, καθώς και βερνίκι νυχιών, είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες σε καταναλωτικά προϊόντα. Στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας που δρα ως πλαστικοποιητής, προσθέτοντας ευελιξία και γυαλάδα. Αλλά λαμπερά νύχια έρχονται σε μια υψηλή τιμή, επειδή αυτή η χημική ουσία είναι μια αναγνωρισμένη καρκινογόνος ουσία που συνδέεται με ελαττώματα και ζημιά στα όργανα αναπαραγωγής των γεννήσεων. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός μελετών που δείχνουν επίσης ότι είναι τοξικό για το συκώτι, τους πνεύμονες και τα νεφρά. Η έκθεση λαμβάνει χώρα μέσω της εισπνοής, την απορρόφηση μέσω του δέρματος και της κατάποσης των τροφίμων.


Ιδιαίτερη ανησυχία είναι η μακροχρόνια υγεία των τεχνικών σαλόνι νυχιών. Βρέθηκαν να έχουν υψηλά επίπεδα του επαγγελματικού άσθματος και περισσότερα προβλήματα με προσοχή και γνωστική επεξεργασία και μειωμένη αίσθηση της όσφρησης. Σε απάντηση αυτών των διαπιστώσεων, η Εκστρατεία για Ασφαλή Καλλυντικά έπεισε δύο κορυφαίους κατασκευαστές, OPI και Sally Hansen , για να καταργήσετε αυτές τις χημικές ουσίες από προϊόντα για τα νύχια τους. Αλλά η έρευνα είναι ακόμα λεπτή για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία από την καθημερινή έκθεση σε προϊόντα σαλόνι νυχιών.

Προστατέψτε τον εαυτό σας
Ενώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως μια εντελώς πράσινο βερνίκι νυχιών, μπορείτε να επιλέξετε ένα με πιο υγιεινά συστατικά. Δεν μπορώ να θυμηθώ ποια χημικά και τα εμπορικά σήματα για να αποφύγετε; WVE έχει επίσης δημοσιεύσει μια εύχρηστο οδηγό που γλιστράει εύκολα σε ένα πορτοφόλι. Μια άλλη επιλογή είναι να φέρετε το δικό σας βερνίκι νυχιών στο σαλόνι σας και να τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιούν τις εναλλακτικές λύσεις που προσφέρονται.


Ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις, σύμφωνα με το Σταδιακής Εξόδου του Τοξικό έκθεση Trio, η οποία στηρίχθηκε στους κατασκευαστές να αυτο-έκθεση συνθέσεις τους:

Acquarella
Βούτυρο Λονδίνο
Chanel
Κίνα Glaze
CHI
Colorpops
Lippman Collection
L'Oréal ΗΠΑ
NailTini
OPI Προϊόντα
Orly Διεθνές
Διάσωση Beauty Lounge
Revlon
Sally Hansen
Seche
SpaRitual
Suncoat
Zoya

Αν το αγαπημένο εμπορικό σήμα σας δεν είναι στη λίστα αυτή, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή να επικοινωνήσετε με την εταιρεία για να μάθετε τι χημικές ουσίες που περιέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου